Djurgården vände och vann trots tidiga tavlan.
Foto: TV4/Skärmdump & Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Djurgården står för jättevändning mot Karlskoga – trots tidiga tavlan

ANNONS

Djurgården fick en mardrömsstart mot Karlskoga efter Hugo Hävelids tavla. 
Men DIF vände 1-3-underläge till seger 4-3 efter förlängning för att ta två viktiga poäng.  
– Det är mycket starkt av Djurgården, säger TV4:s expert Fredrik Söderström. 

Djurgårdens IF har haft det tufft i HockeyAllsvenskan den senaste tiden – och i onsdagens match mot BIK Karlskoga fick DIF också en mardrömsstart på matchen. 

Redan efter 83 sekunders spel tog Karlskoga ledningen på matchens första “skott”. Hampus Plato lade ner pucken mot mål från mittzon och den gick rakt mot Djurgårdsmålvakten Hugo Hävelid

Pucken tar högt upp på Hävelid och juniorkeepern tappar sedan pucken bakom sig. När han försöker stoppa pucken från att passera mållinjen råkar han sedan peta in den själv över mållinjen. 

– Vilken tabbe, vilken blunder. Herregud, Hugo Hävelid får hämta pucken ur eget mål efter att ha sparkat in den själv. Vad är det som händer? Det är så snöpligt, dråpligt och märkligt. Det är en dunderblunder av Hugo Hävelid, säger TV4:s kommentator Tobias Dahlberg.

“Det får inte hända”

Djurgården hamnade alltså i ett tidigt underläge efter tavlan. 

– Den där pucken måste naturligtvis Hävelid ha. Det var en liknande situation mot Östersund borta där han också ställde till det. Det kan hända men det får inte hända för ett Djurgården som behöver vinna hockeymatcher, säger experten Fredrik Söderström

Bortalaget revanscherade sig därefter då backen Daniel Glad kvitterade. Ställningen var sedan 1-1 efter 20 spelade minuter. 

I den andra perioden tog sedan Karlskoga ledningen med 2-1 efter mål av Viktor Lang. Ett dåligt läge blev sedan ännu värre för Djurgården under slutperioden. 

BIK Karlskoga satte nämligen 3-1 då återvändande stjärnan Gustaf Thorell klev fram och blev målskytt i sin comeback från skada. Thorell hade inte spelat på nästan en månad och hade då gått poänglös från fem matcher men satte nu alltså 3-1 för BIK.

Jättevändning av Djurgården

Djurgården satsade sedan stenhårt i slutet av tredje perioden – och lyckades också vända. Wiktor Nilsson reducerade till 3-2 med två och en halv minut kvar. Kvitteringen kom sedan med 66 sekunder kvar att spela då Linus Klasen blev målskytt på passning av Marcus Krüger

Lagkapten Krüger klev sedan fram själv och blev matchhjälte då han satte 3-4 i förlängningen för att säkra bonuspoängen för Djurgården. 

– Det är mycket starkt av Djurgården. Detta Djurgården som är ifrågasatt. Garpenlöv, jag ska inte säga att han hade blivit av med jobbet (vid förlust) men det är klart att snaran dras åt. Jag vet det själv från en lång tid som tränare hur det där tunga täcket lägger sig över en. Att då bryta tillbaka i det läget, det var starkt och viktigt, säger experten Fredrik Söderström.   

Efter att ha förlorat sex av de åtta senaste matcherna blev det då en viktig seger för DIF. För Karlskoga var det dock desto tyngre. De såg ut att gå mot tre viktiga poäng för att få kontakt med lagen ovanför kvalstrecket men nu blir det endast en poäng för BIK som har fem poäng upp till just Djurgården på säker mark. 

Karlskoga – Djurgården 3–4 OT (1-1,1-0,1-2,0-1)

Karlskoga: Hampus Plato, Viktor Lang, Gustaf Thorell.
Djurgården: Daniel Glad, Wiktor Nilsson, Linus Klasen, Marcus Krüger.


TV: Han är FBK:s bästa nyförvärv

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games