Felix Unger Sörum hyllas efter Leksands vinst.

Felix Unger Sörum hyllas i Leksands seger: “Tar steg varje match”

Leksand tar sin tredje raka seger i SHL i och med kvällens 4-1-vinst mot Timrå.
18-årige talangen Felix Unger Sörum stod för två assist i matchen och hyllades av experten Niklas Wikegård.
– Han tar steg varje match och i dag gör han en impact här. Unger Sörum har varit Leksands bästa spelare, säger Wikegård.

Under tisdagens spelades en SHL-match i Dalarna då Leksand ställdes mot Timrå. Det blev också seger för hemmalaget Leksands IF som därmed tar sin tredje raka seger.

Det var Timrå som fick en drömstart på matchen då Leksand drog på sig en utvisning redan 22 sekunder in i kvällens match och stjärnan Jonathan Dahlén blev då målskytt direkt. Efter framspelning av Robin Hanzl skickade Dahlén upp pucken ribba in och Timrå hade tagit ledningen efter 44 sekunders spel.

– Vilket mål, smack, säger TV4:s expert Niklas Wikegård i sändningen.

Timrå inledde matchen bäst men Leksand växte in i det mer och mer men ställningen var fortsatt 0-1 efter matchens 20 första minuter.

– Det var en ganska tråkig första period men det är så man vill ha det på bortaplan. Vi lämnar perioden med 1-0. Det är bra, jag är jättenöjd med den här perioden, säger Dahlén i pausen.

Felix Unger Sörum hyllas – efter dubbla assist

Men i den andra perioden var det Leksand som kom ut och satte tonen rejält. Hemmalaget kom ut mycket bättre och fick också utdelning.

1-1 kom knappt sex minuter in i mittperioden. 18-årige talangen Felix Unger Sörum skickade en läcker passning till Matt Caito som satte sitt första mål sedan återkomst från skada.

– Felix Unger Sörum, wow! Vilken framspelning, säger TV4-kommentatorn Johan Edlund.

Leksand fortsatte pressa på och halvvägs in i matchen kom 2-1 då Max Véronneau blev målskytt direkt vid tekning. 3-1 kom sedan också i slutet av perioden då Timrå tappade pucken i offensiv zon och Unger Sörum tog pucken och drev upp från egen zon till offensiv zon. Han passade sedan över till Peter Cehlárik som skickade in pucken.

18-åringen hyllas sedan av experten Niklas Wikegård

– Den här killen tar för sig någon procent extra varje match. Vilket spelsinne han har. Han tar steg varje match och i dag gör han en impact här. Unger Sörum har varit Leksands bästa spelare, säger Wikegård.

Talangen själv var nöjd efter två perioder.

– Jag försöker bara gå ut och spela och göra det jag är bra på. Jobba hårt och göra det tränarna säger. Jag tycker att jag är ganska bra på att läsa spelet, hitta passningar och jobba hårt, säger Felix Unger Sörum som har gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna i SHL.

Tredje raka vinsten för Leksand

I den tredje perioden behövde Timrå jagade för att ta sig tillbaka in i matchen men det blev ingen vidare forcering.

Leksand spelade nämligen väldigt bra i försvarsspelet och stängde ner Timrå under stora delar av slutperioden där bortalaget hade väldigt svårt att komma till bra chanser.

I stället kunde Leksand avgöra matchen då Kalle Östman satte 4-1 i tom kasse, hans andra mål för säsongen.

Efter att ha förlorat fyra raka matcher tidigare i oktober (bland annat en 2-1-förlust mot Timrå) har Leksand nu vänt på trenden och vunnit tre raka matcher, 4-1 mot Luleå, 4-1 mot Skellefteå och 4-1 även i kväll. Timrå däremot är inne i en negativ trend med tre förluster på lagets fyra senaste matcher.

Leksand – Timrå 4–1 (0-1,3-0,1-0)

Leksand: Matt Caito, Max Véronneau, Peter Cehlárik, Kalle Östman.
Timrå: Jonathan Dahlén.

TV: Magnus Hävelid om Leo Carlsson: "Det bara lyser om honom"