Cameron Brace.
Foto: Imago
Europa

Cameron Brace gör succé i Tyskland – toppar poängligan

ANNONS

Det blev ingen fortsättning i Oskarshamn för Cameron Brace. I stället lämnade han Sverige för spel i tyska Frankfurt – där han nu gör succé.

Efter två säsonger i Oskarshamn valde Cameron Brace och klubben i våras att gå skilda vägar. I stället fortsatte den 30-årige kanadensaren sin karriär i tyska Löwen Frankfurt – där han kommit att finna sig till rätta.

Efter helgens två passningspoäng i 6–3-segern mot Köln toppar nu Cameron Brace poängligan i DEL efter att ha producerat nio mål och totalt 20 poäng på 15 matcher. Brace är inne i en sex matcher lång poängsvit och har gjort poäng i nio av de tio senaste matcherna för Frankfurt.

Matushkin toppar backarnas poängliga

I laget återfinns även den svenske backen Maksim Matushkin, som liksom Brace fått en produktiv start på säsongen. 33-åringen snittar över en poäng per match med sina 17 poäng (9+8) på 15 matcher, vilket gör att i skrivande stund toppar både backarnas skytte- och poängliga i DEL.

Löwen Frankfurt, som tog klivet upp till högstaligan inför förra säsongen, ligger på en åttondeplats i DEL efter 15 spelade matcher men är det lag som gjort näst flest mål i ligan (54), bara slagna av serieledaren Eisbären Berlin (59).


TV: Magnus Hävelid om Leo Carlsson: "Det bara lyser om honom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games