Veeti Vainio.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Beskedet: Veeti Vainio blir borta året ut

ANNONS

Veeti Vainio tvingades lämna helgens möte med AIK på grund av en skada. Nu meddelar Södertälje att underkroppsskadan kommer att hålla honom borta från spel resten av året.
– Tråkigt för laget men framför allt tråkigt för Veeti själv, säger fysioterapeuten Adam Isik.

Det var i fredagens match mot AIK som Södertäljes finske back Veeti Vainio ådrog sig en skada. Utan kroppskontakt från någon med- eller motspelare sjönk Vainio ihop, innan han åkte ut till båset och skrek ut sin smärta.

Vainio gick direkt ut i omklädningsrummet och återvände inte till spel. Nu står det klart att det blir en längre frånvaro för backen – som av allt att döma blir borta året ut.

– Första svaren i utredning har nu kommit som dessvärre visar på att underkroppsskadan Veeti ådrog sig mot AIK med stor sannolikhet innebär att det är färdigspelat fram till nyår. Tråkigt för laget men framför allt tråkigt för Veeti själv. Nu kommer fokus ligga på att rehabilitera skadan på bästa sätt för att möjliggöra spel andra halvan av säsongen, säger fysioterapeuten Adam Isik till klubbens hemsida.

Veeti Vainios tid i Hockeyallsvenskan har tidigare präglats av skadebekymmer, då han under sina två säsonger i Björklöven kom backen bara till spel i 43 matcher till följd av skador.

Södertälje har sedan tidigare förstärkt backsidan med Ludvig Hedström från Djurgården och jagar alltjämt ytterligare förstärkning.


TV: Hyllningen till Adam Johnson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL