Brynäs IF vann mot Grums IK
J18 Region

Hugo Östberg fyramålsskytt – när Brynäs J18 slog Grums

På söndagen kom sjätte raka segern i J18 Region väst herr för Brynäs. Det blev 12-2 (4-1, 6-0, 2-1) hemma mot Grums. Det innebär att Grums åkte på fjärde raka förlusten.

Brynäs Hugo Östberg var matchens utropstecken, och stod för hela fyra mål.

Brynäs hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 29 sekunder genom Melwin Larsson, och gick upp till 2-0 innan Grums svarade.

Innan perioden var över hade Brynäs ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var Brynäs starkast och gick från 4-1 till 10-1 genom två mål av Melker Jonsson, ett mål av Leo Sundqvist, ett mål av Elias Östlin, ett mål av Felix Åkerson och ett mål av Hugo Östberg. Det skulle komma mer från Brynäs. Brynäs vann också tredje perioden 2-1 och matchen med hela 12-2.

Fyra poäng av Leo Sundqvist

Leo Sundqvist gjorde två mål för Brynäs och två målgivande passningar, William Odelius hade tre assists och Anton Hedlund hade tre assists.

Det här betyder att Brynäs ligger kvar på andra plats i tabellen, och Grums på elfte plats.

Brynäs möter Strömsbro i nästa match borta torsdag 2 november 19.00. Grums möter samma dag BIK Karlskoga hemma.