Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
Nyhet

Tragedin: Adam Johnson har avlidit: "Väldigt tråkigt besked"

ANNONS

En match i England avbröts efter en mardröm. Den tidigare Malmöspelaren Adam Johnson fick halsen uppskuren av en skridsko – och har nu avlidit, enligt hans familjemedlemmar.
– Väldigt tråkigt besked att få. En väldigt lugn och harmonisk person med stor integritet, säger den tidigare huvudtränaren Joakim Fagervall till Hockeysverige.se.

Adam Johnson anslöt till Malmö i december 2020 och spelade fram till april med skåningarna. Det blev då tolv poäng på 21 matcher i SHL.

– Han som spelare gjorde ett bra avtryck under en ganska tuff period i Malmö. Var med när det vände uppåt för oss och gjorde några viktiga mål. Han lämnade tyvärr laget på grund av av personliga skäl tidigare än kontraktstidens avslut, säger Joakim Fagervall.

Den här säsongen har forwarden varit i England och Nottingham Panthers.

Hans liv gick inte att rädda

Där det under gårdagskvällen utspelade sig skräckscener. Det var i matchen mellan Nottingham och Sheffield som amerikanen fick en skridskoskena över halsen. Spelarna bildade en ring runt honom där han fick hjärt-lungräddning av läkare. Han fördes sedan till sjukhus i kritiskt tillstånd.

Men hans liv gick inte att rädda. Under den tidiga morgonen kom beskedet att Adam Johnson har avlidit. Hans egna mamma och bror meddelade beskedet. Även klubben har gått ut med dödsbeskedet.

Adam Johnson blev 29 år gammal.


TV: Jacob Larsson övertidshjälte i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM