Nyhet

Nick Shore stor hjälte när HV71 bröt mardrömssviten

204 minuter tog det för HV71 att göra mål igen. Nollan spräcktes till slut och ångestmötet borta mot Oskarshamn slutade med hela 5–2 för krislaget - efter viktigt mål av återvändaren.
– Det är enormt, en viktig seger för oss, säger Nick Shore i TV4 efter matchen.

Noll poäng på åtta bortamatcher och ingen fullträff på 190 minuter. Under lördagen klev HV71 in i ett riktigt ångestmöte borta mot Oskarshamn. 13:e placerade laget mot 14:e.

Då spräckte man nollan och klev av isen med en 5–2-vinst, mycket tack vare ett viktigt mål av återvändande Nick Shore

– Ja, jag tyckte vi spelade riktigt bra ikväll. Det är enormt, en viktig seger för oss, säger Nick Shore i TV4 efter matchen.

Spräckte nollan - efter 204 minuter

HV71 inledde stabilt, men ett individuellt misstag av Henrik Borgström släppte fram både Oskarshamn och Viktor Lodin. 24-åringen snodde pucken och bjöd sedan på en läcker “Foppa”-dragning till 1–0.

– Borgström tar sig galet mycket vatten över huvudet, det är rent ut sagt dåligt gjort. Det där är inte disciplin av Henrik Borgström när man startat helt okej som HV gjort. Det där måste de tvätta bort, säger experten Niklas Wikegård i TV4.

Logan Hutsko var kort därefter nära att utöka, men träffade ramen, istället kom det till slut, målet för HV71.

Efter 204 minuters spel utan ett mål hittade Oskar Stål Lyrenäs 1–1.

– Ett par stenar i ryggsäcken ramlade ur, säger Wikegård.

Stål Lyrenäs var lättad, men ändå inte helt nöjd med första 20.

– Det var verkligen skönt att kunna spräcka nollan. Såklart jätteskönt, det betyder mycket. Mål kan ge energi till gruppen. Förhoppningsvis kan vi trumma på. En okej första period, säger Oskar Stål Lyrenäs i TV4.

“Denna gång gick det”

HV fortsatte i andra perioden, men hade som så ofta tidigare svårt att sätta dit pucken. Istället resulterade ytterligare en kontring i 2–1 till Oskarshamn genom Patrik Karlkvist

– HV har inte tagit betalt för alla sina lägen. Jag sa det innan, att man skulle skymma lite bättre. Det är något man måste bli mycket, mycket bättre på, säger Wikegård.

Kanske lyssnade man på experten för strax därefter kom 2–2 för HV efter just en skymning framför mål.

– Den var rätt viktig, kul att göra mål. Denna gång gick det. Vi har snackat om att ha mycket trafik framför kassen, så kul att vi gör det också, säger målskytten Victor Sjöholm i TV4.

Tidigt i tredje blev sedan burväktaren Joni Ortio pååkt och fixade powerplay åt sitt HV. Då klev Nick Shore fram och satte sitt första sedan återkomsten, till 3–2.

HV avslutade med två mål i tom bur och kunde säkra sina första poäng på bortaplan denna säsong.

TV: Talangen om flytten från HV71 - inför JVM