Då klev Gustav Rydahl fram och säkrade en 3–1-vinst för sitt Frölunda - borta mot Örebro.
– Vi ser ut som ett lag nu, säger Rydahl i TV4.

Topptippade Frölunda har gått tungt i inledningen av SHL-säsongen - speciellt på bortaplan. Inför lördagens bortamöte med Örebro hade man endast tagit tre poäng på åtta bortamatcher, ingen trepoängare.

Då fick man en mardrömsstart.

Efter endast 57 sekunder förvaltade formstarke Jonathan Lekkerimäki ett friläge till 1–0 och sitt åttonde för säsongen.

– Det är fantastiskt snyggt. Det är senap och ketchup på den, säger Joel Lundkvist i om målet i TV4:s studio.

Lyfte - efter mardrömsstarten: “Vår bästa period hittills i år”

Det hela ledde till en tungt period för Frölunda som endast fick iväg tre skott under första 20.

– Jag tycker det är lite slarvigt. Framförallt första tio tycker jag vi ger bort mycket puckar. Vi är inte riktigt där. Vi kommer igång lite, men det är för dåligt. Det är bara att försöka glömma det och gå vidare, säger Filip Hasa i TV4.

Roger Rönnberg såg minst sagt irriterad ut i båset och gav säkerligen sitt lag en tillsägelse i pausen. I andra kom man nämligen ut som ett helt annat lag och kvitterade sedan i powerplay via Gustav Rydahls byxa, hans första för säsongen.

– Det var väl vår bästa period hittills i år tycker jag. Vi jobbar hårt och får ner puckarna. De är svaga där. Vi ser ut som ett lag nu. Vi måste utnyttja våra styrkor, säger Gustav Rydahl i TV4.

Rönnberg var även inne på samma spår inför tredje.

– Det är en ruskig skillnad. Nu spelar vi på Frölundas identitet igen. Vi jobbar hårt för varandra och får fart i våra spelvändningar. Vi behöver hitta de stora lägena att göra mål, säger Roger Rönnberg i TV4.

Islossning för Rydahl

I tredje kom sedan även 2–1:an för bortalaget.

Erik Borg styrde in ledningsmålet 12 minuter in i perioden och Frölunda var på väg mot ett trendbrott i form av sin första trepoängare på bortaplan. Gustav Rydahl cementerade sedan detta med 3–1 på egen hand i en kontring.

Lekkerimäki kon nära en reducering med en ramträff, men Lasse Johansson höll tätt och Frölunda tog segern efter 2–0 i tredje perioden.

TV: Svenskarna hyllas - efter succéstarten: "De har varit riktigt, riktigt bra"