Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Chicago bröt Vegas segersvit: "Vi kan lära oss mycket"

ANNONS

Vegas Golden Knights hade fått en perfekt inledning på säsongen. Den sju matcher långe segersviten fick emellertid sitt slut i natt, då Chicago Blackhawks fick regerande mästaren på fall.
– Vi kan lära oss mycket av det här, säger Blackhawks matchvinnare Philipp Kurashev till Chicago Sun-Times.

Inför nattens match hade Vegas Golden Knights gått rent under hela säsongsupptakten och radat upp sju raka segrar. Den imponerande sviten kom till vägs ände i natt, då Chicago Blackhawks kom till stan.

Philipp Kurashev blev stor matchvinnare för Blackhawks, då han halvvägs genom förlängningen avgjorde matchen med sitt 4–3-mål i powerplay.

– Det var inte det bästa fyra-mot-tre-spel jag någonsin sett, men det gjorde jobbet. Vi försökte bara få pucken på mål och turligt nog gick den in. Det var ett långt byte, också. Jag såg en möjlighet att ta ett skott och så trillade pucken in, säger Kurashev till NHL.com.

“Vi kan lära oss mycket”

Blackhawks blev därmed det första laget att slå regerande mästaren Golden Knights denna säsong.

– Vi är ett ungt lag och vi slog den regerande mästaren. Det höjer vårt självförtroende. Vi kan lära oss mycket av det här, säger Philipp Kurashev till Chicago Sun-Times.

William Karlsson stod för ett mål och en assist för Golden Knights i matchen, medan svenske burväktaren Arvid Söderblom satt på avbytarbänken för Blackhawks.

Mål av Bedard

Supertalangen Connor Bedard blev målskytt för Blackhawks, vilket var andra gången denna säsong som draftettan hittade nätet mot regerande mästaren. Han blev därmed den första 18-åringen i ligans historia att göra mål i sina två första matcher mot den regerande mästaren, enligt NHL:s PR-konto på X

– Jag har gjort ett par mål här. Jag har skjutit fler skott i andra matcher där jag inte gjort mål, men det var bra jobbat av mina lagkamrater och jag behövde bara ta mig till rätt plats, säger Bedard som stod för 2–2-målet i matchen.

Totalt har Connor Bedard nu skrapat ihop fem poäng (3+2) på åtta matcher.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 3–4 e. sd (2–2, 0–0, 1–1, 0–1)
Vegas: Pavel Dorofejev (1), William Karlsson (3), Shea Theodore (1).
Chicago: Ryan Donato (2), Connor Bedard (3), Taylor Raddysh (2), Philipp Kurashev (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL