Niklas Lundström hjälte i Karlskogas seger.
HockeyAllsvenskan

Niklas Lundström hjälte direkt i debuten för BIK Karlskoga

BIK Karlskoga tar en viktig seger i det stökiga rivalmötet mot Västerås.
Det blev 5-2 till jumbon i en match som innehöll 63 utvisningsminuter och fem stycken femminutare.
Hjälte blev då nye målvakten som räddade 38 skott direkt i sin debut.
– Jag kom ner i morse och det var bara morgonvärmning i en halvtimme och sedan match, säger Lundström till TV4.

Inför kvällens omgång hade BIK Karlskoga bara vunnit två av de tio första matcherna medan Västerås kom till rivalmötet med tre raka hemmavinster.

Då var det jumbon BIK som stod för en stark insats och vann mot Västerås med 5-2 efter att debutanten Niklas Lundström räddat 38 av 40 skott direkt i sin första match för Karlskoga.

Bortalaget fick en drömstart på matchen gick upp till en 3-0-ledning redan under matchens första 17 minuter. Västerås reducerade däremot i slutet för att få någorlunda kontakt innan första periodens slut.

– Vi kommer ut starkt och sköljer över dem. Vi gör det vi har snackat om och kommer ut mycket piggare än senast (förlust mot Södertälje). Men nu gäller det bara att inte ta något för givet. Vi behöver göra det här hårda jobbet hela matchen, säger Hampus Plato, en av målskyttarna för BIK, till TV4.

VIK:s målskytt Elias Pettersson var dock inte nöjd med hur laget uppträdde under de första 20 minuterna.

– Det är inte en bra period av oss. Vi kommer inte upp alls i den energinivå vi vill. Vi ska göra det bättre här i andra, säger Pettersson.

Matchstraff och flera utvisningar efter storbråk

Det blev sedan mållöst i mittperioden innan matchen hettade till rejält i den tredje perioden. Konstantin Komarek reducerade till 2-3 och därefter blev det mycket känslor mellan de båda rivallagen.

Västerås hade sedan en kvittering i nät men målet dömdes bort. VIK pressade på för att få in en 3-3-puck och i samband med en situation framför BIK:s mål blev det rejält irriterad och känslorna svallade över för båda lagen. Det ledde till ett större bråk i sarghörnet där i princip alla utespelare på isen var inblandade.

Det blev då ett avbrott på flera minuter då domarna försökte reda ut alla utvisningar. Hampus Plato fick matchstraff efter bråket medan Viktor Lang och Mikkel Øby-Olsen i Karlskoga samt Konstantin Komarek, Trevor Mingoia och Erik Flood i Västerås alla fick femminutersutvisningar.

När matchen väl kom igång kunde Karlskoga säkra segern. Jesper Kokkonen gjorde först 2-4, hans andra mål i matchen, innan Theodor Pistek satte spiken i kistan i tom kasse. Karlskoga vinner därmed matchen med 5-2.

Niklas Lundström hjälte i debuten: “Känns bra”

Niklas Lundström stod för en riktigt stark insats i sin debut för BIK Karlskoga då han räddade 38 av 40 skott. Målvakten blev därmed stor hjälte direkt för sin nya klubb

– Det känns bra, vi krigade hårt för varandra och det är skönt att komma härifrån med tre poäng. Jag är nöjd att vara här och det är kul att starta bra. Det känns bra, säger Lundström efter segern.

Värvningen av Lundström presenterades under torsdagskvällen och han anslöt alltså till sitt nya lag bara timmar innan han debuterade.

– Jag kom ner i morse och det var bara morgonvärmning i en halvtimme och sedan match. Det gick fort, säger han till TV4.

Karlskoga tar alltså sin tredje seger för säsongen – men värmlänningarna ligger fortsatt sist i HockeyAllsvenskan, fyra poäng bakom Västervik på säker mark.

Västerås – Karlskoga 2–5 (1-3,0-0,1-2)

Västerås: Elias Pettersson, Konstantin Komarek.
Karlskoga: Jesper Kokkonen 2, Gustaf Franzén, Hampus Plato, Theodor Pistek.

TV: "Det har varit gånger då klubbarna blivit skogstokiga"