Montreal Canadiens vann mot Columbus Blue Jackets
Arkivbild
NHL

Montreal avgjorde i förlängningen mot Columbus

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Montreal avgöra den jämna matchen hemma mot Columbus i NHL. Slutresultatet blev 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Cole Caufield, som gjorde det avgörande målet med bara 43 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Columbus startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Jack Roslovic och Emil Bemström innan Montreal svarade och gjorde 2-0 genom Nick Suzuki. Efter 13.34 i andra perioden gjorde Columbus 1-3, på nytt genom Emil Bemström och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 19.43 av perioden kunde Michael Matheson göra 2-3 för Montreal. 7.48 in i tredje perioden slog Sean Monahan till på pass av Cole Caufield och Michael Matheson och kvitterade för Montreal. I förlängningen tog det 4.17 innan Montreal också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Cole Caufield, på pass av Nick Suzuki och Jordan Harris.

Columbus Jack Roslovic stod för tre poäng, varav ett mål. Cole Caufield och Nick Suzuki gjorde ett mål och två assist var för Montreal.

Montreal har tre segrar och två förluster och 14–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Columbus har två vinster och tre förluster och 13–16 i målskillnad. Det här var Montreals tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Columbus andra uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Montreal på femte plats och Columbus på fjärde plats.

I nästa match möter Montreal Winnipeg hemma och Columbus möter NY Islanders hemma. Båda matcherna spelas söndag 29 oktober 01.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL