Leo Carlsson hyllas av kedjekamraten Troy Terry.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Leo Carlsson hyllas av Troy Terry: “Ser inget tak för hur långt han kan gå”

ANNONS

Leo Carlsson har en annorlunda matchning av Anaheim Ducks under starten av sin NHL-karriär där han imponerat med 2+1 på tre matcher. 
Nu hyllas då Carlsson av både tränaren Greg Cronin och kedjekamraten Troy Terry. 
– Jag vet att han är på ett utvecklingsprogram och det är frustrerande för mig också ibland för jag älskar att spela med honom, säger Terry till nhl.com

Leo Carlsson har imponerat för Anaheim Ducks under sin korta karriär med 2+1 på sina tre första matcherna. Anaheim har dock en annorlunda och lite udda plan för den svenske supertalangen då han inte spelar varje match. 

Enligt Ducks plan ska Carlsson inte spela mer än två matcher per vecka och han ska inte heller spela matcher två kvällar i rad – åtminstone under säsongens första halva. 

– Det är ett klubbeslut. Som coach ser jag lite annorlunda på det än vad ledningen gör. Han är en ung kille som har en väldigt ljus framtid. Jag tror att planen är att han ska bli starkare och bygga på sig både kraft och fart i sitt spel. Jag tror att det finns data pekar på att detta kommer vara bra för Leo, säger Anaheims huvudtränare Greg Cronin till nhl.com

Planen för Carlsson är något som har tagits fram av Ducks general manager Pat Verbeek samt svenskens egna agent. Anledningen bakom beslutet är att ta fram den bästa planen för Carlssons långvariga utveckling snarare än att han ska göra succé redan nu. 

– Det är en jättebra plan för då kommer han inte köra slut på sig själv. Han kommer att ha mer energi och mer styrka. Jag tror inte att Anaheim planerar för att vinna Stanley Cup i år – men man vet aldrig – och nu får han spela i ungefär samma tempo som han skulle ha gjort hemma i Sverige, säger Carlssons agent Matt Keator och fortsätter: 
– Han är bara 18 år, men fyller 19 snart, och växer fortfarande fysiskt. Därför är det logiskt att göra så här. Jag älskar hur progressivt Anaheim ser på detta och använder sportvetenskap för att skapa en bra plan för Leo.

Hyllningen till Leo Carlsson: “Läskigt att tänka på”

När Leo Carlsson har spelat för Anaheim så här långt har han dock imponerat stort. Han har tagit plats i lagets förstakedja med Trevor Zegras och Troy Terry och trion har spelat bra tillsammans. 

Terry hyllar nu då sin kedjekamrat – även om de inte får spela tillsammans varje match. 

– Jag vet att han är på ett utvecklingsprogram och det är frustrerande för mig också ibland för jag älskar att spela med honom. När man ser hur dominant han kan vara redan nu, och så ska han bli ännu starkare genom det här. Det är läskigt att tänka på, säger Terry till nhl.com och fortsätter: 
– När jag först såg honom tänkte man på att han är en stor spelare men jag förstod inte vilken bra skridskoåkare han är. Han är helt otrolig på skridskorna samtidigt som han redan är stark med pucken. Om han förbättrar sitt skott och sin kreativitet ser jag inget tak för hur långt Leo kan gå. 

Även huvudtränaren Greg Cronin öser beröm över Leo Carlsson. Ducks-coachen menar också att han behöver hålla igen lite i sina hyllningar mot Carlsson. 

– Jag måste vara lite försiktig med vad jag säger för han har bara spelat tre matcher. Jag vet inte om jag är beredd att kalla honom en generationsspelare än men vad jag sett kommer han att bli en elitspelare i NHL. Han har en unik blandning av storlek samtidigt som han är oväntat snabb. Hans hockey-IQ för 18-årig kille är också helt otroligt, säger Cronin och fortsätter: 
– Han har spelat seniorhockey i Sverige så han är inte ovan vid mognaden hos spelarna runt sig. Han är väldigt smart både med och utan pucken samtidigt som han är väldigt lugn, men han saknar inte självförtroende för det.


TV: Leo Carlsson med mål och assist i natt: "Perfekt spel"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games