Björklöven vinner mot Brynäs i Jordie Benns debut – efter Joona Voutilainens storspel.
HockeyAllsvenskan

Björklöven vinner mot Brynäs i toppmötet – efter Joona Voutilainens storspel

Toppmöte i Gävle då ligans två bästa lag hittills, Brynäs och Björklöven ställdes mot varandra.
Björklöven vinner då med 2-0 efter att målvakten Joona Voutilainen stått för en jättematch och hållit nollan.
– Voutilainen har gjort en strålande, fenomenal insats, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

Under fredagskvällen ställdes HockeyAllsvenskans två bästa lag (hittills) mot varandra för ett hett toppmöte mellan Brynäs och Björklöven. Det var samtidigt också NHL-profilen Jordie Benns debut för Brynäs.

Han fick då lämna isen som förlorare efter att Björklöven vunnit matchen med 2-0 sedan målvakten Joona Voutilainen storspelat och hållit nollan.

Det blev en intensiv start på matchen direkt och det märktes att det var två av ligans bästa lag som ställdes mot varandra då det var hög fart och bra underhållning under de 20 första minuterna.

Målen uteblev dock och ställningen var 0-0 efter första perioden.

– Det är kul att spela, bra fart och två bra lag. Det är bra kamp där ute. Det är full fart hela tiden och bägge lagen försöker fullfölja hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin till TV4.

Hyllar Joona Voutilainen: “Han är grym”

I den andra perioden gick tempot ner lite men det saknades inte chanser utan båda lagen kom till flera lägen men utan att sätta dit pucken eftersom målvakterna Damian Clara och Joona Voutilainen båda höll tätt.

Brynäs ledde skotten med 25-13 men det var fortsatt 0-0 efter 40 minuter. Björklövenbacken Daniel Rahimi hyllar då lagets målvakt.

– Joona är grym, som back är det en otrolig trygghet. Jag vet vilka skott han kommer ta och vilka jag behöver täcka. Det gör det mycket lättare för oss backar. Han har varit grym i den här matchen och likaså hela säsongen så här långt, säger Rahimi och fortsätter:
– Jag tycker det är ganska jämnt. De har mer puck än oss men vi skapar bra chanser också. Vi håller dem bra på utsidan tycker jag.

Alexander Wiklund blev segerskytt

I den tredje perioden var det fortfarande Brynäs som hade foten på gasen medan Björklöven låg och lurade i vassen för att komma i farliga omställningar.

Med drygt tolv och en halv minut spelat av den tredje perioden drog Jordie Benn på sig en utvisning och Björklöven tog då timeout när de fick chansen i powerplay. “Löven” behövde då bara 18 sekunder i PP-spelet innan nollan spräcktes i matchen.

Efter 53 minuter utan mål tog Björklöven ledningen då Nick Schilkey spelade pucken bakom ryggen på sig själv in framför mål där Alexander Wiklund stod parkerad och skickade in 0-1 bakom Brynäskeepern Damian Clara

Brynäs jagade sedan en kvittering och satte stor press ner mot Björklövens mål men Joona Voutilainen stod för en gigantisk insats mellan stolparna. Finländaren räddade alla 38 skott som han fick på sig för att hålla nollan.

– Vilken match han gör. Voutilainen har gjort en strålande, fenomenal insats, säger TV4:s expert Sanny Lindström

Björklöven vinner alltså toppmötet mot Brynäs med 2-0 efter att Joel Mustonen gjort mål i tom kasse precis i slutet. Det är Brynäs första förlust hemma i Gävle under säsongsstarten. Björklöven kliver då förbi och går upp som nya serieledare i HockeyAllsvenskan.

Brynäs – Björklöven 0–2 (0-0,0-0,0-2)