Fredric Weigel gjorde mål på Alex D'Orio.
HockeyAllsvenskan

Fredric Weigels pik – fick tidigare lagkamraten utbytt: “Visste var jag skulle skjuta”

Björklöven tog ledningen med 4-0 mot Östersund redan i första perioden.
Fredric Weigel skickade då en pik mot sin tidigare lagkamrat Alex D'Orio – som blev utbytt efter fyra insläppta mål på sex skott.
– Jag gjorde några mål på honom på träning förra året så jag visste var jag skulle skjuta, säger Weigel till TV4.

IF Björklöven tryckte på gasen direkt vid nedsläpp i onsdagskvällens match mot Östersund.

Jacob Andersson satte 1-0 redan efter 1:24 minuters spel. Mot mitten av första perioden rasslade det till flera gånger för hemmalaget. 2-0 kom genom Fredric Weigel innan fjolårets poängkung, Nick Schilkey, sköt 3-0 och därefter blev Nicolai Meyer målskytt för 4-0.

Björklöven gjorde då alltså fyra mål på knappt 13 minuter vilket ledde till att Östersunds målvakt Alex D'Orio, som spelade i Björklöven i fjol, blev utbytt. Han hade då släppt in fyra mål på sex skott. Isak Mantler kom då in i kassen och höll tätt resten av perioden.

Weigels pik – mot tidigare lagkamraten

Fredric Weigels 2-0-mål kom efter ett friläge där playmakern fick visa upp sitt skott.

– Det var en ”halv-slagga” där. Det är enda sättet för mig att göra mål, det och returer, säger Weigel till TV4 i pausen.

Weigel passade då också på att skicka en pik till sin tidigare lagkamrat D'Orio.

– Det blev rätt öppet i mitten där. Jag vet inte om det var någon kommunikationsmiss av dem där. Jag blev rätt fri. Jag gjorde några mål på honom (D’Orio) på träning förra året så jag visste var jag skulle skjuta, säger han.

I den andra perioden har Östersund reducerat efter mål av Viktor Granholm. Mot slutet av mittperioden reducerade ÖIK ytterligare två gånger för 4-3 där MoDo-lånet Oscar Pettersson samt Georgs Golovkovs gjorde målen.

Östersund jagade sedan en reducering då de dominerade spelet i tredje perioden och vann skotten med 18-2 (!) i matchens sista 20 minuter. Men Björklövens målvakt Joona Voutilainen höll tätt för att se till att “Löven” kunde vinna med 4-3.

Björklöven – Östersund 4–3 (4-0,0-3,0-0)

Björklöven: Jacob Andersson, Fredric Weigel, Nick Schilkey, Nicolai Meyer.
Östersund: Viktor Granholm, Oscar Pettersson, Georgs Golovkovs.

TV: Därför är Djurgårdens powerplay så uselt