Fredrik Sjöström bekräftar kontakt med Andreas Johnsson och Lias Andersson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Fredrik Sjöström bekräftar kontakt med Andreas Johnsson och Lias Andersson

ANNONS

Både Andreas Johnsson och Lias Andersson har inlett säsongen i farmarigan. Nu bekräftar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström att han har kontakt med spelarna.
– Att visa intresse skadar inte, säger Sjöström till Göteborgs-Posten.

Andreas Johnsson och Lias Andersson skrev båda på nya NHL-kontrakt inför den här säsongen: Johnsson med Pittsburgh, Andersson med Montréal.

Bägge spelarna fick emellertid finna sig i att gallras bort från NHL-klubbarnas träningsläger under försäsongen och har i stället fått inleda säsongen i farmarligan. Det har fått Frölundas sportchef Fredrik Sjöström att ta kontakt med de tidigare Frölundaspelarna.

– Det är som alltid. Vi håller kontakten med spelare – särskilt om vi haft dem hos oss tidigare. Oavsett om vi pratar med dem eller deras agenter så vill vi hålla någon slags relation, men det betyder inte alltid att något är på gång. Men det är ingen nackdel att hålla en dialog med dem, säger Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

“Ska de komma hem så tappar de en hel del pengar”

Trots att spelarna hamnat i farmarligorna går det emellertid ingen nöd på varken Andreas Johnsson eller Lias Andersson rent lönemässigt. Andersson har en garanterad årslön i AHL på 450 000 dollar, vilket motsvarar drygt fem miljoner kronor, medan Johnsson har ett envägskontrakt med Penguins som ger honom en årslön på 800 000 dollar (8,8 miljoner kronor) oavsett om han spelar i NHL eller AHL.

– De här spelarna sitter på ganska bra avtal, så det blir en fråga för dem. Ska de komma hem så tappar de en hel del pengar på det, konstaterar Sjöström.

Det hindrar inte sportchefen från att kolla läget med spelarna.

– Att visa intresse skadar inte. Det kan uppstå situationer där spelarna säger ”Nä – vet du vad? Pengar är inte det viktigaste till slut". Generellt sett tar det lite tid innan du kommer fram till ett sånt beslut. Vi tog hem Andreas Borgman i december, så det tar lite tid innan du kommer fram till ett sånt beslut, säger Sjöström.


TV: "HV som organisation måste skärpa sig"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games