Tom Hedberg och Branden Troock.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

AIK:s Tom Hedberg och Branden Troock skadade

ANNONS

AIK har drabbats av två blytunga skador. Nyckelpjäserna Tom Hedberg och Branden Troock blir borta en tid. Därför lånas Emil Wahlberg in från MoDo.

AIK ligger sjua i HockeyAllsvenskan, med 14 inspelade poäng på nio matcher. Men nu har man åkt på två tunga avbräck. Såväl backen Tom Hedberg som skyttekungen Branden Troock är skadade.

Tom Hedberg blir borta länge.

– I matchen mot Mora ådrog sig Hedberg en fraktur på överkroppen i samband med en skottblockning och han beräknas vara borta i ca två månader, säger fysioterapeut Andreas Simensen till AIK:s hemsida.

Emil Wahlberg lånas in

För att täcka upp lånar de in den tidigare MoDo-kaptenen Emil Wahlberg, som bara fått spela en match i SHL under hösten. Lånet sträcker sig över kommande vecka, till att börja med.

– Det är en jättebra lösning. Han får två klockrena matcher, ett fullsatt derby mot Djurgården och sedan ännu ett derby mot Södertälje, bekräftar sportchefen Henrik Gradin för Örnsköldsviks-Allehanda.

Branden Troock utgick i samma match efter en tackling, och han har ådragit sig en hjärnskakning. Där är prognosen, som alltid när det gäller den typen av skada, mer svårläst.

– Troock ådrog sig en hjärnskakning efter en situation i samma match, men han mår efter omständigheterna bra och är nu under rehab hos oss utifrån vårt hjärnskakningsprotokoll, säger Simensen.

Branden Troock ligger trea i HockeyAllsvenskans skytteliga, med sex gjorda mål.
 


TV: Svenskens hattrick i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games