NHL

TV: John Klingberg och William Nylander bakom avgörandet

ANNONS

William Nylander har tagit upp kampen med Elias Pettersson om titeln bästa svensk i NHL just nu. Svensken stod i natt för ett mål, innan han passade fram till 4-3-målet på övertid.

Toronto hamnade i underläge 3-1 mot Tampa Bay men kom tillbaka till 3-3. Då löste John Klingberg och William Nylander så att vinsten hamnade i Kanada. Svenskarna samarbetade och spelade fram kaptenen John Tavares som kunde raka in det avgörande 4-3-målet.

– Bra byte av Auston och pucken gick över till oss. Jag drev bara mot bortre stolpen. Gruppen höll ihop och stannade kvar i matchen, ett byte i taget. Vi tyckte inte synd om oss själva och försökte inte kolla för långt fram. Vi höll oss kvar i det och hittade en väg, säger Tavares till NHL.com efter segern.

Matchen inleddes också med att just William Nylander hittade nät. Svensken sköt sitt fjärde mål på fem matcher och är nu totalt uppe i nio poäng för säsongen, en bakom Elias Pettersson som leder hela NHL:s poängliga.

Stod för en fin vändning

Stjärnans mål mot Tampa kom redan efter fyra minuter, men innan den första perioden var slut skulle Lightning ha hunnit vända helt på matchen. Nikita Kutjerov stod för två mål samtidigt som Alex Barré-Boulet hittade nät.

Det var först i den tredje perioden när Matthew Knies reducerade som Toronto vaknade. Med åtta minuter kvar av matchen sköt forwarden 3-2, innan han två minuter senare även hittade 3-3.

Det dröjde sedan fyra minuter in på övertiden innan firma Nylander-Klingberg serverade John Tavares. Det var John Klingbergs fjärde assist på fem matcher i Toronto.

Toronto har nu tre segrar på fem matcher den här säsongen samtidigt som Tampa har förlorat fyra av sina sex inledande matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games