NHL

TV: John Klingberg och William Nylander bakom avgörandet

ANNONS

William Nylander har tagit upp kampen med Elias Pettersson om titeln bästa svensk i NHL just nu. Svensken stod i natt för ett mål, innan han passade fram till 4-3-målet på övertid.

Toronto hamnade i underläge 3-1 mot Tampa Bay men kom tillbaka till 3-3. Då löste John Klingberg och William Nylander så att vinsten hamnade i Kanada. Svenskarna samarbetade och spelade fram kaptenen John Tavares som kunde raka in det avgörande 4-3-målet.

– Bra byte av Auston och pucken gick över till oss. Jag drev bara mot bortre stolpen. Gruppen höll ihop och stannade kvar i matchen, ett byte i taget. Vi tyckte inte synd om oss själva och försökte inte kolla för långt fram. Vi höll oss kvar i det och hittade en väg, säger Tavares till NHL.com efter segern.

Matchen inleddes också med att just William Nylander hittade nät. Svensken sköt sitt fjärde mål på fem matcher och är nu totalt uppe i nio poäng för säsongen, en bakom Elias Pettersson som leder hela NHL:s poängliga.

Stod för en fin vändning

Stjärnans mål mot Tampa kom redan efter fyra minuter, men innan den första perioden var slut skulle Lightning ha hunnit vända helt på matchen. Nikita Kutjerov stod för två mål samtidigt som Alex Barré-Boulet hittade nät.

Det var först i den tredje perioden när Matthew Knies reducerade som Toronto vaknade. Med åtta minuter kvar av matchen sköt forwarden 3-2, innan han två minuter senare även hittade 3-3.

Det dröjde sedan fyra minuter in på övertiden innan firma Nylander-Klingberg serverade John Tavares. Det var John Klingbergs fjärde assist på fem matcher i Toronto.

Toronto har nu tre segrar på fem matcher den här säsongen samtidigt som Tampa har förlorat fyra av sina sex inledande matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL