TV: Elias Petterssons succéstart fortsätter – två nya poäng i segern

Elias Pettersson fortsätter att leda Vancouver. Den svenske stjärnan stod för två nya poäng i 5-3-segern mot Florida – och har nu tio poäng på fem matcher.

Vancouver har fått en fin start på säsongen med tre segrar på fem matcher. Mycket tack vare sin svenska härförare Elias Pettersson. Svensken är fortsatt uppe i poängligaledning, nu delat med Jack Hughes.

Totalt har det blivit två mål och åtta assist på fem matcher. Under natten till söndag stod också stjärnan för nya poäng, när Vancouver vann med 5-3 mot Florida.

Quinn Hughes öppnade målskyttet i den första perioden när han satte 1-0 i powerplay efter drygt elva minuter, assisterad av Elias Pettersson. Men Florida kom tillbaka och Aleksander Barkov kvitterade bara 20 sekunder senare.

Slog till igen

I den andra perioden gjorde Vancouver ett ryck och gick ifrån till 3-1 genom mål av Carson Soucy och Elias Pettersson.

Men även denna gång kom Florida tillbaka.

Sam Reinhart stod för två mål i den tredje perioden och kvitterade matchen med sex minuter kvar att spela. Då klev Andrej Kuzmenko fram och avgjorde innan Brock Boeser stängde matchen med sitt 5-3-mål.

Det var Canucks andra raka seger och den andra matchen i rad med fler än en poäng för Elias Pettersson.