AHL

Nils Åman slog till – tre gånger om

Nils Åman slog till med ett hattrick. Den svenske 23-åringen gjorde tre av målen när Abbotsford förlorade med 7-6 mot Calgary Wranglers.

Efter förra säsongens framgångar där Nils Åman fick spela 68 matcher i NHL blev det nu en start i AHL för Avestasonen.

På de inledande tre matcherna stod centern då för ett mål och en assist. Innan det i natt släppte rejält. Svensken sköt tre mål i Abbotsfords målfest mot Calgary Wranglers.

Det första målet var i mitten av den andra perioden och innebar 3-2 för Canucks. Calgary kom sedan tillbaka i matchen med fyra raka mål och gick upp i en 6-3-ledning med åtta minuter kvar.

Tangerat fjolårets målnotering

Då sköt Nils Åman 6-4, Vasilij Podkolzin 6-5 och sedan var det Åman igen som kvitterade till 6-6 med en och en halv minut kvar att spela. Martin Pospisil avgjorde sedan för Calgary i övertiden med sitt andra mål i matchen.

Förra säsongen blev det fyra mål på 17 matcher i AHL för den tidigare Leksandsforwarden. Nu har han tangerat den noteringen redan efter fyra matcher. Även i NHL blev det fyra mål, och totalt 19 poäng, men då på 68 matcher.

TV: Niklas Svedberg i målvaktsfajt