Kalix HC förlorade mot Björklöven
J20 Region

Björklöven starkast – avgjorde i förlängningen mot Kalix

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Björklöven avgöra den jämna matchen borta mot Kalix i J20 Region norr A herr. Slutresultatet blev 4-5 (1-2, 2-0, 1-2, 0-1).

Matchhjälte blev William Bergström Viksten, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Björklövens tränare Elias Keuter om matchen:

– Samma som igår egentligen. En prestation vi som grupp inte är speciellt nöjd med. Kul att vi vinner och en styrka att kunna göra mål när vi plockar målvakten samt att avgöra i förlängningen.

I och med detta har Björklöven hela sex raka segrar i J20 Region norr A herr.

Björklöven tog ledningen efter 12.42, genom Benjamin Dahlén assisterad av Jesper Granberg och Bruno Osmanis.

Kalix kvitterade till 1-1 efter 14.41, när Adam Persson slog till på pass av Felix Nilsson.

Björklöven tog ledningen på nytt efter 18.14, återigen genom Benjamin Dahlén framspelad av Jesper Granberg och Filip Ekström.

Kalix kvitterade till 2-2 efter 20.59, när Elias Åbrant fick träff framspelad av Jalmar Kallijärvi och William Björck.

Kalix gjorde också 3-2 efter 11.00 i andra perioden när Daniils Rogalevs slog till. 12.03 in i tredje perioden slog Johan Lidman till framspelad av Liam Normann och Filip Ekström och kvitterade för Björklöven.

12.21 in i perioden nätade Kalix Elias Åbrant på nytt på pass av William Björck och Rasmus Lindqvist-Nilsson och gav laget ledningen för Kalix.

Efter 16.59 slog Evin Andersson till framspelad av Sigge Jonsson och Filip Jonsson och kvitterade för Björklöven.

I förlängningen tog det 1.55 innan Björklöven också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev William Bergström Viksten, framspelad av Liam Normann.

Det här var Björklövens andra uddamålsseger.

Det här betyder att Kalix ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Björklöven på första plats.

Kalix tar sig an Clemensnäs i nästa match borta tisdag 24 oktober 19.30. Björklöven möter samma dag 19.00 Vännäs hemma.