Olle Lycksell.
Foto: Zuma Press
AHL

Olle Lycksell stod för hattrick mot Springfield

ANNONS

Olle Lycksell inledde AHL-säsongen med två matcher utan poäng. I nattens bortamatch mot Springfield blev det emellertid islossning. 24-åringen slog då till med seniorkarriärens första hattrick i Lehigh Valleys 5–2-seger mot Springfield.

Efter att ha fått spela åtta NHL-matcher med Philadelphia Flyers under förra säsongen fick Olle Lycksell finna sig i att inleda säsongen 2023/24 i farmarligan. Den 24-årige svensken lämnade Lehigh Valleys två första matcher utan poäng, men i natt lossnade det för forwarden.

När Lehigh Valley besegrade Springfield med 5–2 stod smålänningen för tre av målen och noterades således för sitt första hattrick på seniornivå. Efter att ha hamnat i ett 0–2-underläge i den första perioden öppnade Lycksell bortalagets målskytte i den första perioden, innan han fyllde på med 3–3-målet i mittakten. Tidigt i den tredje perioden fullbordade Lycksell sedan sitt hattrick genom Lehigh Valleys 5–2-mål i powerplay.

Lycksell hade en produktiv debutsäsong i AHL förra säsongen, då han noterades för totalt 45 poäng på 53 matcher. Det räckte till en niondeplats i svenskarnas poängliga i AHL.

***

Det var inte bara Olle Lycksell som visade framfötterna i nattens AHL-matcher. Även Hugo Alnefelt stod för en storartad insats i natt, då han räddade samtliga 35 skott som han fick emot sig i Syracuses 5–0-seger över Cleveland. Segern var Alnefelts andra på lika många matcher den här AHL-säsongen och han kan nu stoltsera med en räddningsprocent på 96,6 procent efter två spelade matcher.

***

William Wallinder fick göra sitt första AHL-mål i natt när Grand Rapids Griffins förlorade borta mot Colorado Eagles. Den tidigare Rögle- och MoDo-backen snodde åt sig pucken i mittzonen innan han skrinnade in på vänsterkanten och avlossade ett skott från tekningscirkeln som Justus Annunen inte kunde stoppa.

Målet betydde 1–2 i en match som Griffins till slut förlorade med 3–6. Även Marco Kasper, som liksom Wallinder spelade i Rögle förra säsongen, noterades för sitt första AHL-mål i matchen.


TV: Rasmus Dahlin: "Jag vill bli bättre i alla aspekter"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games