Nyhet

Lekkerimäki förlängde sviten - ledde Örebro till seger

Örebro fortsätter att kliva uppåt i tabellen och Jonathan Lekkerimäki fortsätter att göra poäng. Löftet förlängde sin svit och ledde laget till seger. Detta trots en hel del utvisningar.
– Jag tycker vi klarar det bra, säger Ludvig Larsson i TV4 efter 5–2-vinsten.

Efter lördagens 5–2-seger mot Linköping kliver Örebro upp som tvåa i SHL-tabellen.
Jhonas Enroth räddade hela 32 skott och 19-årige Jonathan Lekkerimäki visade vägen med fortsatt fin form.

Första perioden slutade 1–1 och med en knapp fördel för Örebro i skottstatistiken. För fjärde matchen i rad noterades Jonathan Lekkerimäki för poäng. Först via assist till det tidiga 1–0-målet för hemmalaget, men senare i matchen även genom att näta för egen hand. Tidigare Djurgårdstalangen bjöd då på fin åkning och satte ett viktigt 2–1-mål genom prickskytte.

– Målskytt för andra matchen i rad Lekkerimäki. På egen hand med skridskoåkningen tar han sig fram till det där läget. Han såg inte mycket där Högberg, säger kommentatorn Stefan Klemetz

Stod emot i boxplay: “Frustrerande såklart”

Dessförinnan hade Örebro åkt på dubbla utvisningar på kort tid - två gånger om, och bjöd in Linköping både i den första och andra perioden.

– Det är tufft att spela mot dem. Vi fick en turstuds till mål och det var ett rätt stort misstag när de gjorde sitt mål. Vi kan spela mycket bättre, sa Örebros Robert Leino i TV4 efter första.

– En jämn match. Vi har haft några chanser i powerplay, men har inte kunnat ta vara på det. Frustrerande såklart. Vi har allt att spela för i tredje, säger Linköpings Broc Little.

Örebro-spelarna hyllades av sin tränare Johan Hedberg inför tredje för sitt jobb i boxplay och klev sedan ifrån till 2–1 genom just Jonathan Lekkerimäki - och eventuellt hela 5–2. De två sista i tom bur.

– Jag tycker vi klarar det bra. Även om det stör rytmen så tycker jag att ett bra boxplay kan ge ett bra momentum och det gjorde vi den här gången. Det kunde gått åt vilket håll som helst den här matchen. Det var ett lite turligt mål, säger Ludvig Larsson som gjorde avgörande 3–2-målet sent i tredje.

TV: Svenskarna hyllas - efter succéstarten: "De har varit riktigt, riktigt bra"