Jesper Frödén.
Foto: Imago
Europa

Jesper Frödén förlängde poängsviten – blev målskytt på nytt

ANNONS

Jesper Frödén fortsätter att leverera för ZSC. I gårdagens segermatch stod den svenske forwarden för ett mål – och förlängde sin poängsvit till fem raka matcher.

Jesper Frödén har haft en produktiv höst i sin nya klubb ZSC Lions. Den 29-årige forwarden, som anslöt till den schweiziska storklubben efter två säsonger i Nordamerika, delar på skytteligaledningen i NL och har samlat på sig totalt 14 poäng på lika många matcher.

Detta efter att han under gårdagen stått för ett av ZSC:s mål i 4–2-segern borta mot tabelljumbon Ajoie. Målet kom i inledningen av den tredje perioden och betydde 2–2 i matchen, då den svenske skarpskytten hittade åt en lös puck intill motståndarmålvakten Damiano Ciaccios vänstra stolpe och tryckte in kvitteringen.

Förutom att målet kvitterade matchen som ZSC sedermera gick och vann så innebar fullträffen även att Jesper Frödén förlängde sin poängsvit till fem raka matcher. 29-åringen ligger på en sjätteplats i poängligan i Schweiz och är den näst poängbäste svensken i ligan bakom Fribourgs Marcus Sörensen (16 poäng).

***

Förutom Frödén blev även Jesper Olofsson målskytt i gårdagens omgång i NL. Den 31-årige forwarden sköt ett av målen för Biel-Bienne i lagets förlustmatch mot Lugano, där landsmannen Calle Andersson noterades för en assist för Lugano.

Olofsson har nu noterats för tio poäng (5+5) på 13 matcher, medan Andersson producerat två poäng (0+2) på lika många matcher.


TV: Roger Rönnberg om framgången – utan Ryan Lasch

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games