VIK Västerås HK förlorade mot HV 71
J20 Nationell

HV 71 vann – efter Hampus Sandahls hattrick

Hampus Sandahl stod för tre mål när HV 71 vann mot VIK Hockey J20 på bortaplan i J20 Nationell södra herr.

Till slut blev det 5-4 (1-1, 0-2, 3-1, 1-0) efter förlängning. Övriga mål för bortalaget gjordes av Viktor Olofsson och Hugo Pettersson, målen för VIK Hockey J20 gjordes av Karl Andersson, Noah Berger, Gustaf Kangas och Hugo Lejon.

Hampus Sandahl stod för HV 71:s avgörande mål 2.35 in i förlängningen.

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Pettersson efter 10.44, men VIK Hockey J20 kvitterade genom Hugo Lejon i slutet av perioden. I andra perioden var VIK Hockey J20 starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Noah Berger och Gustaf Kangas. 7.07 in i tredje perioden slog Hampus Sandahl till på pass av Edvin Nilsson och Jamiro Reber och reducerade för HV 71.

13.56 in i perioden nätade VIK Hockey J20:s Karl Andersson på pass av Petter Eriksson och Gustaf Kangas och ökade ledningen för VIK Hockey J20.

Efter 16.31 nätade Viktor Olofsson framspelad av Wilhelm Hallquisth och Malte Lindström och reducerade åt HV 71.

Laget kvitterade till 4-4 med 27 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Hampus Sandahl på pass av Edvin Nilsson och Hugo Pettersson.

I förlängningen tog det 2.35 innan HV 71 också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Hampus Sandahl, framspelad av Wilhelm Hallquisth.

Hampus Sandahl gjorde tre mål för HV 71. Gustaf Kangas stod för tre poäng, varav ett mål för VIK Hockey J20.

Det här var VIK Hockey J20:s sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s femte uddamålsseger.

Det här betyder att VIK Hockey J20 nu ligger på tionde plats i tabellen, och HV 71 är på femte plats.

I nästa match, söndag 22 oktober, har VIK Hockey J20 Linköping borta i Stångebro Ishall 15.30, medan HV 71 spelar hemma mot SSK J20 13.00.