Foto: Bildbyrån & TV4(Montage)
Nyhet

Gustav Rydahl tillbaka i Karlstad - vann efter hånfulla budskapet

ANNONS

2022 var han guldhjälte för Färjestad. 
I kväll återvände Gustav Rydahl till Karlstad med Frölunda och möttes av hånfullt budskap från sina tidigare supportrar. 
– Det här är en möjlighet för honom att skicka en signal, säger Niklas Wikegård i TV4. 

Inför säsongen lämnade han Nordamerika för att flytta hem till Sverige och SHL, men valet föll inte på tidigare klubben Färjestad. I kväll var Gustav Rydahl tillbaka i Karlstad - i Frölunda-tröjan. Ett möte som han gick från som vinnare efter straffar och 2–1. 

Stämningen var självklart spänd i Löfbergs Arena inför nedsläpp och 29-åringen som dittills inte nätat sedan återkomsten fick se ett tydligt och hånfullt budskap från läktaren och hemmalagets supportrar. 

I TV4:s studio pekades sedan Rydahl ut och hyllades för sitt sätt att inte vika ner sig. 

– Inte ett dugg överraskad. Han startade säsongen ganska blekt. Det här är en möjlighet för honom att skicka en signal. Jag är säker på att han har blivit påmind och längtat efter den här matchen i veckor och månader, säger Niklas Wikegård. 

– Han har nog förberett sig väl och haft lite extra nerver såklart. Det brukar ju heta det ”släkten är värst”. Vi får se om det stämmer även i dag, säger Staffan Kronwall.

Lasse Johansson spikade igen

Per Åslund inledde målskyttet redan i sjunde minuten, men därefter skulle det dröja till mitten på andra innan nästa mål kom. Henrik Tömmernes fixade 1–1, assisterad av Malte Strömwall och Max Friberg. 

Strömwall fick sedan chansen att ge Frölunda ledningen, men kunde inte hitta nätet bakom Carl Lindbom på straff. 

I tredje trodde Oscar Lawner att han gett Färjestad ledningen igen, men efter granskning dömdes målet som kommit på en retur bort. Matchen gick istället till förlängning och sedan straffar. 

Väl i straffläggningen fortsatte Lars Johansson imponera. 34 räddningar följdes upp av tre till vid straffarna. 18-årige David Edstrom blev den enda som nätade och Frölunda kunde säkra sin första bortaseger - dessutom mot serieledarna. 


TV: Leo Carlssons drömdebut

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games