Foto: Bildbyrån
Nyhet

Topi Rönni misstänks för våldtäkt – pausar karriären

ANNONS

Topi Rönni spelade JVM för Finland redan för ett år sedan och var högaktuell för turneringen även i år. Nu har forwarden tagit en paus från hockeyn – efter att ha blivit anklagats för våldtäkt. Nu väntar en rättegång.

Den så lovande hockeytalangen Topi Rönni pausar sin ishockeykarriär. 19-åringen står anklagad för våldtänkt och ska inom en framtid pröva fallet i en rättegång. 

Finländaren var högaktuell för JVM om cirka två månader och har även spelat tolv matcher för Rikard Grönborgs Tappara under säsongen. Nu meddelar klubben att spelaren har lämnat laget i väntan på utredningen.

– Vi ser allvarligt på det misstänkta brottet, men vi väntar på domstolsförhandlingen och kommer att utvärdera spelarens position i efterhand. Det handlar också om arbetsrätt, säger Tapparas VD Mika Aro i ett pressmeddelande.

Ska prövas i tingsrätten

Senare under året ska fallet alltså prövas i Helsingfors tingsrätt. Där våldtäkten ska ha skett för två år sedan, när Topi Rönni var minderårig.

– Idag har jag fått en stämningsansökan relaterad till ärendet. De senaste två eller så åren har varit svåra att vänta på hur saken ska utvecklas. Jag litar på att händelseförloppet kommer att klarläggas i samband med rättegången. Jag är borta från lagets verksamhet tills vidare och fokuserar på att hantera ärendet, säger den våldtäktsmisstänkte spelaren.

Forwarden har länge varit en lovande spelare i Finland och var med redan i U16-landslaget. Där det sedan även blev ett U18-VM för landet innan han förra säsongen spelade JVM som underårig. Då blev det noll poäng på fem matcher.

Den här säsongen har han stått för två poäng på tolv matcher för Tappara. Det har också blivit sex framträdanden för U20-landslaget under hösten. Topi Rönni draftades även av Calgary Flames i den andrarundan av NHL-draften 2022.


TV: Tidigare SHL-målvakten gör mål i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games