Cale Makars galna rekord - kliver förbi Bobby Orr

Cale Makar fortsätter att visa att han är NHL:s bästa back.
I natt tog han återigen sitt Colorado till en seger, men slog också Bobby Orrs galna rekord.

Det är inte många 24-åringar som kan skriva in sig i NHL:s historieböcker. Cale Makar är ingen vanlig 24-åring, om något så bevisade han det i natt.

Inför mötet med Seattle behövdes en poäng för att Cale Makar skulle kliva upp på den magiska siffran 250 poäng i NHL. Colorados stjärnback nådde dit redan i andra perioden när han spelade fram Logan O'Connor till 2–1 i numerärt underläge.

Med detta skrev Makar historia. Ingen annan back har någonsin nått milstolpen fortare. Faktum är att den som länge haft rekordet innan i natt var Hall of Fame-backen Bobby Orr som avslutade sin karriär i slutet av 70-talet. Orr nådde 250 poäng efter 247 matcher. Makar kunde nå siffran redan efter 241.

Bortasviten fortsätter

Det var inte heller det enda rekordet som kom på tal under matchen. Med segern på bortaplan har nu Colorado lika många bortasegrar i rad (14) som NHL-rekordet, ett rekord som nu hålls av Buffalo Sabres.

Matchen i sig slutade 4–1 till Colorado efter att Makar gett sitt lag ledningen i numerärt underläge i den andra perioden. Mikko Rantanen utökade till 3–1 knappa 14 minuter spelade av tredje innan 4–1 kom i tom bur.