Scott Harrington.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
Spelarövergångar

Scott Harrington lämnar NHL – klar för ZSC Lions

ANNONS

Scott Harrington har spelat 255 NHL-matcher – men nu lämnar han Nordamerika. 
I stället är backen klar för spel i schweiziska toppklubben ZSC Lions. 

Schweiziska topplaget ZSC Lions förstärker laget för resten av säsongen. 

De hämtar nämligen in en NHL-meriterad back i form av Scott Harrington som är klar för spel i Zürich.

– Scott är en mycket solid back med bra storlek, snabbhet och en bra förstapass, säger sportchefen Sven Leuenberger till klubbens hemsida.

Blir lagkamrat med svenske skyttekungen

I ZSC Lions blir Harrington lagkamrat med svenske forwarden Jesper Frödén som toppar lagets interna poängliga med nio mål och 13 poäng på 13 matcher så här långt. I laget finns även tidigare SHL-backarna Mikko Lehtonen och Dean Kukan

Scott Harrington draftades i andrarundan av Pittsburgh Penguins 2011. Han kom sedan att göra 255 NHL-matcher för Pittsburgh, Toronto Maple Leafs, Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks och Anaheim Ducks. 30-åringen hade en fin juniorkarriär där han spelade två JVM för Kanada och tog ett brons. Han blev också OHL-mästare både 2012 och 2013 med London Knights i ett superlag som innehöll framtida NHL-spelare som Max Domi, Bo Horvat, Vladislav Namestnikov, Andreas Athanasiou, Chris Tierney, Josh Anderson, Austin Watson, Olli Määttä och Nikita Zadorov. Även nuvarande Linköpingsspelaren Remi Elie spelade i det London Knights-laget.


TV: Det bästa från Arvid Söderbloms stormatch

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL