Foto: Bildbyrån
SDHL

Johanna Fällman på New Yorks träningsläger

ANNONS

Johanna Fällman är alltjämt kontraktslös. Men nu får hon chansen att provspela sig till ett kontrakt i New Yorks PWHL-lag. Även AIK:s målvakt och en av Brynäs forwards kommer vara med på ett varsitt lags läger.

Damishockeyn gick under sommaren igenom en stor förändring när den nya proffsligan, PWHL lanserades. PWHL är resultatet av att den tidigare proffsligan, PHF, köptes upp ägarna till PWHPA (Professional Women's Hockey Players' Association) tidigare i somras. Detta för att förena den nordamerikanska damhockeyn, efter att den tidigare varit splittrad i två olika ligor. Under hösten har det sedan genomförts en draft, där bland annat Emma Söderberg och Lina Ljungblom valdes, och därefter har det också funnits en free agent-period där klubbarna fått sajna ytterligare spelare.

Just nu har de sex klubbarna rättigheter till 18 spelare vardera, men får fylla upp truppen till 23 spelare innan säsongen. Därför har de nu bjudit in till träningsläger, där också free agents får chansen att visa upp sig.

En av dem? Den svenske stjärnbacken Johanna Fällman. Hon är en av spelarna som kommer ta plats på New Yorks träningsläger. New York, och de övriga fem klubbarna, har på sig fram till den elfte december att fastställa sina trupper till debutsäsongen i PWHL.

Johanna Fällman berättade häromveckan för hockeysverige.se om sin ovissa situation.

– Att jag inte draftades direkt var enligt förväntningarna måste jag säga, Jag avvaktar och ser vad som händer. Klubbarna får sajna fem spelare till och måste ha minst 28 spelare på sina camper. Jag avvaktar, som sagt var, innan jag tar beslut hur det blir den här säsongen, sade hon då.

Flera SDHL-profiler är med

Ett gäng SDHL-profiler finns med som free agents på träningslägren. I New York hittar vi stjärnmålvakten Lindsay Post. I Boston är Cami Kronish en av målvakterna. Hon inledde säsongen med AIK men åkte sedan hem. AIK har inte meddelat att Kronish lämnat klubben. De har bara kommunicerat följande:

"Målvakten Cami Kronish har under de senaste matcherna stått utanför matchtruppen. Detta på grund av personliga skäl som hon uppgett till klubben. Spelaren som står under avtal med AIK är nu för tillfället hemma i USA på grund av ovan nämnda skäl".

En som kommer vara med på Ottawas träningsläger är Brynässpelaren Fanni Garát-Gasparics. Ungerskan värvades till Brynäs på ett korttidskontrakt och har gjort 0+2 på sju matcher i SDHL. Kontraktet med Brynäs gäller till den femte november. Därefter har tanken varit att hon ska försöka slå sig in i PWHL.

Här hittar ni samtliga spelare som bjudits in till träningslägren.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games