Hans Wallson kliver in i Nidaros tränarstab.
Foto: Bildbyrån
Europa

Hans Wallson blir assisterande tränare - till sin egen son

ANNONS

Hans Wallson har två SM-guld som huvudtränare. Nu blir han assisterande tränare i Nidaros i den norska andraligan. Vem som är huvudtränare? Victor Wallson.

29-årige Victor Wallson har jobbat i Växjös U16-lag, samt i HockeyEttan-laget Teg. Till den här säsongen tog han över Nidaros i den norska andraligan. Nu har han och klubben fått in en riktigt meriterad assisterande tränare: Hans Wallson.

Victors egen pappa.

Hans Wallson har vunnit två SM-guld med Skellefteå. Han har även tränat storklubben Zürich, samt Björklöven. Han kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Sparta Prag.

– Jag kan tänka mig att det är lockande att träna med sin son ute i Europa och prova på det äventyret. Samtidigt har vi haft en lång och bra process där vi har diskuterat vad vi kan åstadkomma här i Trondheim - och det är inte bara med A-laget utan han vill hjälpa till att bygga hela juniorsidan, säger Nidaros sportchef Martin Jansson till sajten Hockey4you.

“En stor värvning för norsk hockey”

Svenske Jansson, som gör sitt fjärde år i den norska andradivisionsklubben, menar att det här är en av de tyngsta tränarvärvningarna en norsk klubb någonsin gjort.

– Ja, det skulle jag säga. Det är inte bara en stor värvning för Trondheim och Nidaros, utan jag tror också att det är en stor värvning för norsk hockey.

Nidaros nämndes som ett möjligt topplag, men har haft en tuff säsongsstart. De har förlorat fem av de sex senaste matcherna och är 13 poäng bakom serieledande Grüner.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games