Rihards Marenis.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Rihards Marenis stängs av två matcher – efter orden mot domaren

ANNONS

Nybro Vikings får klara sig utan toppforwarden Rihards Marenis i veckans matcher. 
Han stängs nämligen av i två matcher för ‘abuse of officials’ då han sagt “fucking idiot” mot domaren. 
– Det var verkligen inte riktigt mot honom, linjedomaren missförstod mig, säger Marenis i ett uttalande. 

I söndagens match mellan Södertälje och Nybro fick Rihards Marenis matchstraff för ‘abuse of officials’ och tidigare under måndagen anmäldes han då han ska ha skrikit “fucking idiot” mot en linjedomare. 

Nu har domen kommit mot Nybros toppforward. 

Marenis fälls och stängs av i två matcher. 

“Disciplinnämnden anser inte att det finns anledning att ifrågasätta uppgifterna i anmälan om att det är riktat mot domaren. Klagomål på ett domslut eller en domarens förmåga att leda matchen ska bestraffas med mindre straffet, medan bl.a. glåpord riktade mot domaren som person snarare än mot domarens matchledningsförmåga ska rendera i match penalty. Nämnden anser det utrett att Rihards Marenis gjort sig skyldig till abuse of officials”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Som en nyckelfaktor till beslutet skriver nämnden att “uppträdandet är otillbörligt”,

Rihards Marenis: “Var verkligen inte riktigt mot domaren”

Rihards Marenis ger sin version av händelsen i ett uttalande till disciplinnämnden. Enligt honom säger han inte “fucking idiot” till domaren – utan till sig själv. 

– Jag sade “fucking bullshit” till domaren efter att en lagkamrat fick en utvisning och jag tyckte att motståndaren filmade så jag blev arg. Jag hade ryggen till domaren och förstod inte att jag fick en utvisning men när jag förstod det så sade jag “you're a fucking idiot” till mig själv för att jag var arg på mig själv över att jag hade tagit en dum utvisning. Jag försökte förklara för linjemannen att jag sade det till mig själv men han hade redan bestämt sig. 
– Det var verkligen inte riktigt mot honom och jag tittade inte ens mot honom när jag sade det men jag kan förstå att han kan ha tolkat det som att det var mot honom. Jag ber om ursäkt till domaren för att jag sade “fucking bullshit” och även om jag tar ansvar för vad som hände därefter så tycker jag att linjedomaren missförstod mig, säger Marenis. 

Rihards Marenis missar då Nybros båda matcher mot topplagen Brynäs och Björklöven den här veckan.


TV: Talangen om flytten från HV71 - inför JVM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL