Foto: Zuma & Bildbyrån.
SDHL

Cami Kronish fortsatt utanför - av personliga skäl

ANNONS

AIK har fått en blytung start på SDHL-säsongen. Nu meddelar klubben att man även fortsatt kommer behöva klara sig utan nya målvakten, Cami Kronish. 

Redan 2019 tog hon plats i laget som vann NCAA-mästerskapet och i somras stod det klart att Cami Kronish skulle flytta till Sverige efter en genombrottssäsong i University of Wisconsin. 

Någon fortsatt succé har det däremot inte blivit. 

Den amerikanska burväktaren tog plats mellan AIK:s stolpar i SDHL-premiären mot HV71 och imponerade trots förlusten, men sedan dess har hon stått utanför laget och laget har radat upp förluster. Nu ger klubben en uppdatering om sitt nyförvärv. 

“Målvakten Cami Kronish har under de senaste matcherna stått utanför matchtruppen. Detta på grund av personliga skäl som hon uppgett till klubben. Spelaren som står under avtal med AIK är nu för tillfället hemma i USA på grund av ovan nämnda skäl", skriver AIK på sin hemsida.

23-åringen stod emot 40 skott och hade en räddningsprocent på 93 i debuten, men kunde inte ta AIK till en seger. Sedan dess har det gått ännu tyngre för Stockholmslaget som ligger sist i SDHL utan en enda poäng efter sex spelade. Denna helg slutade dessutom med målskillnaden 1–19 över två möten.


TV: Tränaren om Kalmars allsvenska äventyr

Den här artikeln handlar om: