Linköping HC förlorade mot IK Oskarshamn
Montage
J20 Nationell

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Oskarshamn

ANNONS

Matchen mellan Linköping och Oskarshamn i Stångebro Ishall slutade 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Ett skönt trendbrott för Oskarshamn. Laget hade före söndagens bortamatch fem förluster i rad i J20 Nationell södra herr.

– Det är en jämn match som står och väger men jag tycker vi tar extrapoängen välförtjänt. Första perioden är kanske lagmässigt och taktiskt vår bästa period på hela säsongen. Vi är påkopplade och hanterar alla former av spelet bra. Alla de sakerna vi prata om som behövde bli bättre gentemot veckomatchen hemma är stor skillnad på. Beslutsfattning genom mittzon, stopp i spelet, såna saker. Skönt för grabbarna att vinna och känna att de bär frukt av att göra rätt saker. Det är vägen framåt och vi måste fortsätta med de sakerna, kommenterade Oskarshamns tränare Philip Bertilsson.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Linköping med hela 7-2.

Linköping tog ledningen efter 14 minuters spel, genom David Lindholm på pass av Oskar Lisler och Alexander Tell. Efter 5.01 i andra perioden nätade Joel Jonsson, framspelad av Denis Hodas och Gustav Hjärtberg och kvitterade för Oskarshamn.

Borna Kopac gjorde dessutom 1-2 efter 8.24 på pass av Calle Karlsson och Joel Jonsson.

Linköpings Max Forsell gjorde 2-2 efter 14.04 framspelad av Herman Berggren.

Tre poäng av Joel Jonsson

Arvid Westlin gjorde dessutom 3-2 efter 17.33 på pass av Adam Aunes Johansson och William Nestun.

13.30 in i tredje perioden slog Joel Jonsson till ännu en gång framspelad av Liam Svensson och Borna Kopac och kvitterade för Oskarshamn.

Fjärde perioden blev mållös.

Noterbart är att Oskarshamns Joel Jonsson stod för tre poäng, varav två mål.

Linköping har fem förluster och 10–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 17–27 i målskillnad. Det här var Linköpings sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns tredje uddamålsseger.

Oskarshamn ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på åttonde plats.

Linköping tar sig an HV 71 i nästa match hemma tisdag 10 oktober 19.00. Oskarshamn möter Örebro Hockey J20 borta lördag 14 oktober 16.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL