HockeyAllsvenskan

Kort säsongsdebut för Johan Larsson - fick matchstraff

Det blev en kort återkomst för Johan Larsson.
Knappa åtta minuter in i säsongsdebuten tvingades Brynäskaptenen av - efter matchstraff.
– Han har lite otur kanske, säger Anton Rödin i TV4 under 5–4-vinsten.

Brynäs har klarat sig bra i säsongsinledningen, trots att man saknat en av sina stjärnor och kaptenen Johan Larsson

I kväll gjorde Larsson säsongsdebut och återkomst efter en skada under säsongsupptakten, men hann inte med många skär innan han tvingades kliva av.

Knappt åtta minuter in i första perioden gick kaptenen in hårt i en tackling mot Västerviks Elias Sjöström och domarna kunde efter videobedömning komma fram till ett matchstraff.

– Det ser ut att bli en väldigt kort comeback för Larsson som åker ut för ”checking to the head”. Bara några minuter på isen i comebackmatchen innan han skickas av. Ganska stort missnöje i Brynäsbåset, säger kommentatorn i TV4.

“Känns inte som att det riktigt är meningen”

I pausen fick även Anton Rödin kommentera sin kollegas straff.

– Man får inte se någon repris eller något. I början tyckte jag inte det såg ut att vara så farligt, men de har tillgång till bilder så de har bättre koll än en annan. Tar den i huvudet så känns det inte som att det riktigt är meningen, utan han har lite otur kanske, säger Anton Rödin i TV4.

Brynäs spelade av fem minuters boxplay innan Anton Rödin klev fram och fixade både 1–0 och 2–0 genom en assist och ett mål.

I andra kämpade sig Västervik tillbaka till 3–3, men fick mot slutet av periode se Anton Rödin sätta ytterligare ett mål. Den gången i powerplay för hemmalaget.

Brynäs såg då ut att gå mot en seger, men Västervik överraskade en gång till genom att kvittera i den tredje perioden. Till slut krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Där klev Jack Kopacka fram och säkrade poängen för Brynäs.

TV: Framtidens Stjärnor: "Det är hål i huvudet - det val man gjort i NHL"