Joel Persson var inblandad i en otäck situation.
Foto: David Wreland/Bildbyrån & TV4/Skärmdump
Intervju

Joel Persson efter otäcka situationen: “Jag hade väldigt mycket tur”

ANNONS

Joel Persson var med om en läskig situationen i kvällens match mot HV71 då han fick en klubba upp mot ögat. 
Som tur var tog klubban precis bredvid ögat och han kunde fortsätta spela matchen. 
– När det händer så kanske man blir lite skärrad och som du ser så var det oerhört nära ögat, säger Växjökaptenen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var i mitten av andra perioden som olyckan var framme för Växjös lagkapten Joel Persson.

Vid en rörig situation i samband med en tekning fick han olyckligt en lagkamrats klubba i ansiktet. Klubban tog illa och Persson sprattlade på isen samtidigt som han sträckte upp sin hand för att få domarnas uppmärksamhet för att blåsa av matchen. 

Målvakten Emil Larmi var framme hos Persson innan läkarna kom fram och hjälpte lagkaptenen av isen där han fick en handduk för att täcka blödningen vid ögat. 

I den tredje perioden kom dock Joel Persson tillbaka till spel med ett helvisir – och ett ärr precis bredvid ögat. 

För hockeysverige.se ger backen sin syn på den otäcka situationen. 
– Jag kände att det tog upp mot ögat och känner upp med handen direkt och ser blod på handen. Sedan blir jag glad direkt av att jag kan se framåt med båda ögonen. Det var ett skönt tecken att jag kunde göra det direkt. Då kändes det ändå hyfsat lugnt i stället för om jag bara hade kunnat se ur ett öga, säger han och fortsätter:  
– Det är klart att man blir lite rädd när man känner att det är vid ögat och jag har blod på handen. Jag hade väldigt mycket tur kan man säga.

Joel Persson: “Väldigt glad att det ändå gick så pass bra”

Joel Persson fick sy tre-fyra stygn precis bredvid ögat innan han återvände till spel. 
– När det händer så kanske man blir lite skärrad och som du ser så var det oerhört nära ögat. Väl under matchen så är man ganska uppumpad på adrenalin. Sedan fick jag se det direkt i spegeln när jag kom ut till omklädningsrummet. 
– Jag försökte bara hålla mig lugn och jag fick hjälp av duktiga läkare här. Det var inga konstigheter utan bara hålla sig lugn och låta dem sköta sitt jobb. Sedan var frågan om jag kunde spela eller inte men jag tyckte ändå det kändes okej. Jag är väldigt glad att det ändå gick så pass bra som det gick. 

Kändes det självklart för dig att hoppa in och fortsätta spela? 
– Ja, det är klart man vill komma ut och hjälpa laget så snabbt som möjligt. När jag väl kände att det gick bra så var det inga konstigheter utan det var bara att få på sig helvisiret. Det är klart att man blev lite orolig kring hur ögat och kroppen ska reagera men det kändes ganska bra. Det lär nog vara lite mer blåklocka i morgon. 

Växjö förlorade matchen mot HV71 med 4-1. 
– Första perioden är bra spelmässigt. Vi blir lite för bekväma på utsidan och vill inte riktigt göra jobbet för att komma in på insidan och ställa de riktigt svåra frågorna till HV. Samtidigt så har vi tre powerplay i första och vi behöver göra mål på ett av dem. 
– Sedan tycker jag att vi kommer ut lite segare och omständligare. Jag såg ju inte HV:s andra mål för då hade jag klivit av men de har 2-0 inför sista och vi snackar om att göra push men då gör de 3-0 i stället. Det kommer ner till det man brukar säga, vinna insidan och kamperna framför båda målen. Där vinner HV i kväll och det var också därför som resultatet blev som det blev, avslutar Joel Persson.


TV: "Växjö saknar verkligen honom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games