Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Foto: Video
NHL

Mattias Norlinder målskytt för Montréal Canadiens

ANNONS

Mattias Norlinder jagar en plats på Montreal blålinje. I natt slog den svenske backen till med ett mål i 5–4-segern mot Toronto – och lyftes fram av lagkaptenen Nick Suzuki efter övertidssegern. 

Mattias Norlinder fick chansen att visa vad han går för när Montreal Canadiens i natt gästade rivalen Toronto Maple Leafs på bortais. Svensken matchades med Denis Savard i lagets andra backpar och hade även en plats i powerplay-formationen i en match där han loggade drygt 19 minuters istid.

Norlinder tackade för förtroendet genom att öppna matchens målskytte drygt tre och en halv minut in i den första perioden. Den 23-årige backen lyfte in ett handledsskott från blålinjen som en skymd Ilja Samsonov inte kunde stoppa. 

“Kul att de blir belönade”

Efter matchen, som Canadiens vann med 5–4 efter förlängning, lyftes Norlinder fram tillsammans med Johnny Kovacevic av lagkaptenen Nick Suzuki.

– De två killarna (Norlinder och Kovacevic) har spelat riktigt bra och det är kul att de blir belönade. Varje gång som vi kan få lite produktion från backarna så hjälper det, säger Suzuki till Montreal Gazette.

Norlinder gjorde sin första hela säsong i Nordamerika förra säsongen och producerade 19 poäng (2+17) på 67 matcher med Laval Rocket i AHL. 23-åringen NHL-debuterade under säsongen 2021/22, där han spelade sex matcher med Canadiens, men fick ingen speltid i NHL förra säsongen.

I Toronto stod Timothy Liljegren för två assist i matchen, medan William Nylander lämnade isen med en assist. Emil Heineman kom till spel med Montreal och var -2 i plus/minus-statistiken på de dryga elva och en halv minuter han spelade för Canadiens.

TRÄNINGSMATCH

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 4–5 e. sd (2–1, 1–1, 1–2, 0–1)
Toronto: John Tavares (2), Noah Gregor, Max Domi.
Montreal: Mattias Norlinder, Kirby Dach, Johnny Kovacevic, Josh Anderson, Nick Suzuki.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: