Danny O'Regan fick göra mål direkt i debuten.

Danny O'Regan målskytt direkt i debuten för MoDo: “Fantastisk passning”

Danny O'Regan gjorde debut för MoDo under lördagseftermiddagen.
Då klev spetsvärvningen fram och blev målskytt direkt då nykomlingen vann en svängig match med 4-3 efter förlängning mot Malmö.
– Det är en snabb liga, alla jobbar hårt och jagar en i 100 kilometer i timmen, säger O'Regan till TV4.

MoDo har fått en stark start på sin återkomst till SHL med tre vinster på de fem första matcherna. Statistiken var däremot tydlig inför lördagens match. De hade enbart segrar på hemmaplan men bara förluster på bortais.

Mot Malmö såg MoDo ut att ha chans att bryta den statistiken. Ö-vikslaget tog nämligen ledningen med 2-0 i första perioden. Först gjorde Daniel Brickley 0-1 efter en märklig situation där pucken tog på hans armbåge och gick in i mål. Målet videogranskades men godkändes eftersom Brickley inte ansågs styra in pucken avsiktligt.

MoDos nya spetsvärvning Danny O´Regan klev sedan fram och blev målskytt direkt i debuten. Efter passning av Theodor Niederbach kunde O'Regan skjuta in pucken för sitt första MoDo-mål för att ge laget en tvåmålsledning.

– Jag fick lite av en trög start och det är helt klart så att jag måste anpassa mig lite till spelet här och att åka så mycket skridskor. Mina kedjekamrater gjorde ett grymt jobb att få ner pucken och sedan fick jag en fantastisk passning av Niederbach. Då kunde jag få pucken förbi målvakten, sade O'Regan till TV4 efteråt.

Malmö vände – men MoDo vände tillbaka

Därefter vände dock Malmö på matchen. Nye backen Teemu Kivihalme sköt ett skott som lämnade retur och junioren Anton Wahlberg dök då upp och skickade in reduceringen.

I den tredje perioden passade Wahlberg fram till Kivihalme och finländaren åkte in och sköt kvitteringen till 2-2. Med mindre än fem minuter kvar tog Malmö också ledningen då Kim Rosdahl skickade in 3-2-målet.

Det skulle dock inte bli några tre poäng till Malmö. MoDo tog timeout samt plockade ut målvakten Lassi Lehtinen för en extra anfallare. Då klev Riley Woodsfram och sköt 3-3 med drygt två minuter kvar av ordinarie tid.

Förlängning väntade därmed i Malmö Arena.

Där kunde Erik Walli Walterholm bli hjälte då han satte det avgörande målet för MoDo. Det blir alltså säsongens första bortavinst för MoDo som vinner med 4-3. Danny O'Regan fick alltså bli en vinnare i sin debut.

– Jag svettas mycket. Man får åka mycket skridskor. Det är en snabb liga, alla jobbar hårt och jagar en i 100 kilometer i timmen. Jag måste fortfarande vänja mig vid det, få tillbaka min tajmning och förhoppningsvis ska vi fortsätta vara framgångsrika här, säger O'Regan.

Malmö – MoDo 3–4 OT (0-2,1-0,2-1,0-1)

Malmö: Anton Wahlberg, Teemu Kivihalme, Kim Rosdahl.
MoDo: Daniel Brickley, Danny O'Regan, Riley Woods, Erik Walli Walterholm.

TV: De är SHL:s tre hetaste målvakter