HockeyAllsvenskan

SSK tappade ledningen – efter Magnus Bogrens utvisning

Södertälje tog ledningen med 2-1 mot Västerås. Då hamnade laget i ett fem-mot-tre-underläge efter att tränaren Magnus Bogren snackat till sig en tvåa. Västerås vände då och vann matchen med 4-3 efter straffar.
– Kostsamt för Södertälje efter att ha tagit ledningen. En klumpig utvisning, säger TV4:s expert Johan Tornberg i sändningen.

Västerås och Södertälje spelade en jämn och spännande match i Scaniarinken där båda lagen bjöd upp till kamp. Den första perioden gick till Södertälje efter ett mål av Christopher Liljewall.

Västerås spelade upp sig rejält i den andra perioden och kom in i matchen via Shane Gersich, som hittade rätt i powerplay.

Ställningen 1-1 stod sig hela vägen in i tredje perioden, och här blev det riktigt dramatiskt. Hemmalaget fick chansen i powerplay och tog den. Dominic Turgeon klev fram och stänkte dit 2-1 vid den första stolpen.

Bogren snackade till sig utvisning

Och här började det bli märkligt.

Konstantin Komarek fick kort efter målet med sig en tvåa för tripping och Västerås förberedde sig för att spela i fem mot fyra. Då hann pucken knappt släppas in domarna tog en utvisning på Södertäljes Magnus Bogren. Tränaren fick en abuse på sig efter att ha, vad det såg ut som, sagt ett par välvalda ord.

Nick Hutchison styrde då in 2-2 kort inpå fem-mot-tre-spelet. Domarna granskade situationen, men hittade ingen hög klubba i situationen. Istället fortsatte det med spel fem mot fyra för Västerås. Då kom också ledningsmålet.

– Jag sa barra att det var en dålig nivå, och han reagerade på det. Jag kunde inte hålla tyst, tyvärr. Han var sur på mig redan från första perioden när jag tyckte vi skulle haft en solklar fem mot tre. Så får man inte göra det är bara att erkänna, säger Bogren om situationen.

Dramatiken fortsatte

Shane Gersich stod för sitt andra mål i kvällen och sköt bortalaget till en ledning.

Men den händelserika tredjeperioden var inte slut där. Jimmie Jansson Lorek åkte på en tvåa med två och en halv minut kvar efter en situation med Ludwig Blomstrand. Västeråsspelaren ville ha det till en filmning, men fick inget gehör från domarna.

Istället kom det ett sent 3-3 mål av Filiph Engsund. SSK fick även chansen i powerplay i förlängningen, men utan framgång den gången.

Matchen fick därmed avgöras på straffar, där Konstantin Komarek avgjorde.

TV: De är SHL:s tre hetaste målvakter