HockeyAllsvenskan

Mora överkörda av Brynäs: "Käpprätt åt pipsvängen"

ANNONS

Mora kom till Gävle för spel mot Brynäs. Då satt masarna kvar i bussen och hamnade i underläge med 3-0 efter sju minuter.
– Vi räknar inte in på vägen hem och ganska snabbt är det 3-0 i baken, sade Moras Henrik Eriksson till TV4 efter den första perioden.

Brynäs fortsätter sin fina hemmaform. I premiären körde man över AIK med 5-2, och i uppföljaren mot Mora fortsatte man på den inslagna vägen.

Simon Bertilsson var den stora frontfiguren för hemmalaget. Backbjässen sköt själv 1-0 efter dryga två minuter och spelade sedan fram Kasper Larsen och Tyler Vesel till det anda och tredje målet. Allt inom loppet av matchens första sju minuter.

– Bättre insats än i onsdags men det går käpprätt åt pipsvängen. Vi räknar inte in på vägen hem och ganska snabbt är det 3-0 i baken. Vi har att jobba med, analyserade Henrik Eriksson i TV4:s sändning.

I den andra perioden fick Mora ett jätteläge att ta sig in i matchen. Först gjorde Johan Persson 3-1, och sedan fick bortalaget chansen i fem mot tre i över en minut. Då hade Mora det svårt att till och med ta sig in i offensiv zon. När spelet sedan gick över till fem mot fyra kolliderade flera röda spelare med varandra och gav Theo Lindstein och Oskar Kvist en två-mot-etta där den sistnämnda placerade pucken i mål.

Krossen fullbordades

Bara sekunder senare fick Mora chansen ånyo att ta sig in i matchen när de blev bjudna på ett jätteläge. Fabian Ilestedt och Johan persson kom helt soprena mot Anders Lindbäck men lyckades inte få pucken i mål.

I den tredje perioden var det fortsatt svagt Mora som tillät Brynäs att fullborda krossen. Oskar Kvist stod för 5-1 innan Anton Rödin gjorde 6-1 och Tyler Vesel satte dit slutresultatet 7-1.

Det var Moras andra raka förlust i serien. Brynäs har vunnit samtliga matcher så här långt.


TV: Därför stannade Johan Larsson i Brynäs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games