MoDos nya kross: "Leker hockey i vår zon"

Förra veckan var det 7–4 mot Linköping.
I kväll klev MoDo ut och körde över HV71 med hela 6–1 och hyllades stort.
– Det var inte alls så här vi snackade om att komma ut, säger Oskars Stål-Lyrenäs i TV4.

Fem minuter in i den andra perioden fick Tommi Tikka matchstraff och klev av. Därefter tog MoDo över mötet med HV71 ytterligare. Matchen slutade i hela 6–1 och Ö-vikslaget hyllades stort.

– MoDo ser för tillfället ut att få spela rätt många säsonger i SHL faktiskt, säger experten Niklas Wikegård i TV4.

Både 3–0 och 4–0 kom från hemmalaget i sitt långa powerplay i andra perioden, men redan innan var HV71 illa ute. Några sämre första byten i matchen från MoDo följdes upp av 1–0 av Riley Woods. Därefter gasade man ifrån HV.

– Jag kände mig väldigt orolig för MoDo de fyra första byten, sen kommer det här som är hur snyggt som helst. Precis vad MoDo behövde, sa Wikegård i TV4 efter Woods mål.

Hårda självkritiken: "De åker och leker hockey i vår zon"

HV71 reducerade till 1–4 genom ett eget powerplay i den andra perioden, men minerna i deras läger var inte särskilt mycket gladare för det.

– Jag tycker vi kommer ut helt okej i första minutrarna, sen tar MoDo helt över. De åker och leker hockey i vår zon. Vi måste få stopp och hjälpa varandra. De får alldeles för mycket utrymma och kan åka åttor runt oss, säger Oskar Stål Lyrenäs i TV4 och fortsätter:
– Vi måste hjälpa varandra mycket mer, vi spelar för mycket en och en där ute. Fyra står och kollar på och en kör. Då är det lätt för MoDo att bara snurra.

Men det blev ingen upphämtning i den tredje perioden. MoDo kunde istället utöka till både 5–1 och 6–1 och därmed säkra en ny trepoängare.

– Jättemycket beröm till MoDo, men lika stort frågetecken på HV71 som hänger ordentligt med huvudena. Det är mycket som måste avhandlas under morgondagen, säger Wikegård i TV4.

TV: "Över 52 omgångar har jag svårt att se något annat"