NHL

Jesper Wallstedt räddade 40 skott i segermatchen mot Colorado

ANNONS

Jesper Wallstedt har fått en bra start på försäsongen med Minnesota Wild. I natt räddade den unge svenskmålvakten 40 skott när Wild besegrade Colorado Avalanche med 4–3.
– Det var kul, konstaterar Wallstedt.

Med både Filip Gustavsson och Marc-André Fleury i laget är konkurrenssituationen på målvaktsposten tuff i Minnesota Wild. Jesper Wallstedt, som spenderade fjolårssäsongen i AHL, fick emellertid chansen mellan stolparna när laget inledde sin försäsong med en bortamatch mot Colorado Avalanche.

Wallstedt räddade 38 av 40 skott i matchen som Wild lyckades vinna med 4–3, där “Avs” stod för en sen reducering med bara nio sekunder kvar att spela av matchen.

– Det var en bra match från vår sida. Killarna höll dem på utsidan. De lät mig se pucken och gjorde mitt jobb enklare. Jag borde definitivt ha tagit det tredje målet, men det var en stark insats och en tajt match. Det var kul, säger Wallstedt i en video på klubbens hemsida.

Vann svenska målvaktskampen

Wallstedt vann den svenska målvaktskampen i matchen, då Arvid Holm fick chansen att hoppa in mellan Avalanches stolpar halvvägs genom matchen. Holm släppte in tre av tio skott i matchen.

– Jag tycker alla gjorde en bra match och spelade på sina styrkor. De äldre killarna tar hand om de yngre och de är alltid väldigt välkomnande och inbjudande. De äldre ger oss yngre mycket självförtroende, säger Wallstedt.

Simon Johansson kom till spel för Minnesota i matchen och noterades för ett skott på mål, samtidigt som han var -1 i plus/minus-statistiken. Fredrik Olofsson fick chansen i Colorado och producerade en assist i matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games