Rögle vann mot IK Oskarshamn
Montage
J20 Nationell

Marwin Jarbsjö tvåmålsskytt när Rögle vann mot Oskarshamn

ANNONS

Det blev Rögle som vann matchen hemma mot Oskarshamn i J20 Nationell södra herr på söndagen. 7-3 (2-1, 2-2, 3-0) slutade matchen.

– En godkänd laginsats där våra framgångsfaktorer sätts i första hand. Passningsspelet börjar lågt och höjs ju längre tiden går och då har vi en högre intensitet än Oskarshamn under matchens gång när vi sätter pass på bladet. Energin under matchens gång bör vara mer balanserad så att vi sätter nästa kedja som skall in på isen i framsätet, kommenterade Rögles tränare David Axebrink.

Oskarshamns tränare Philip Bertilsson tyckte till om matchen:

– Vi tävlar på bra och stretar emot men spelet framför eget mål är inte bra nog. Det måste finnas en helt annan desperation att freda oss där. Lyfta klubbor, boxa ut, vinna 1vs1 dueller, såna saker. Det är inte hållbart att släppa in så mycket mål som vi gör och mycket av målen som kommer är av samma vara. Frustrerande för det är något vi lagt stort fokus på de senaste veckorna men agerar alldeles för mjukt där. Annars i 5-5 spelet är vi med helt okej, men måste vara konsekventare, byte efter byte 60 minuter igenom.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Nace Langus efter 4.16, men Rögle kvitterade genom Tarik Mahmutovic. Och Rögle hann också ta ledningen, genom Simon Zether. Efter 5.25 i andra perioden ökade Rögle på till 4-1, på nytt genom Marwin Jarbsjö.

, det sista med 2.4 kvar att spela av perioden kunde Nace Langus och Joel Jonsson göra både 4-2 och 4-3 för Oskarshamn. I tredje perioden var Rögle starkast och gick från 4-3 till 7-3 genom mål av Axel Smeds, Isac Nielsen och William Svensson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar att spela.

Rögle har två segrar och tre förluster och 14–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 18–36 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Rögle på tionde plats och Oskarshamn på sjunde plats.

På fredag 29 september 19.00 spelar Rögle hemma mot Färjestad, och Oskarshamn borta mot Frölunda.

Den här artikeln handlar om: