VIK Västerås HK förlorade mot Frölunda
J20 Nationell

Måns Toresson matchhjälte när Frölunda vann mot VIK Hockey J20

Frölunda tog till slut hem segern mot VIK Hockey J20 i matchen borta i ABB Arena Nord på lördagen. Matchen i J20 Nationell södra herr slutade 3-4 (1-0, 1-1, 1-3).

Segern var Frölundas sjunde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

VIK Hockey J20 tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Karl Andersson framspelad av Axel Björklund och Nikodemus Wernquist. Efter 6.04 i andra perioden slog Liam Thorbjörnsson till, och kvitterade för Frölunda.

VIK Hockey J20:s Noah Berger gjorde 2-1 efter 7.02 på pass av Wille Ekman-Cederborg.

Frölunda vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-1 till 2-4 i tredje perioden på bara 5. 30. 2-3-målet kom med bara 02.45 kvar att spela. Och med 55 kvar kom också 2-4.

VIK Hockey J20 reducerade dock till 3-4 genom Elias Hallin när bara en minut återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Det här var VIK Hockey J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, VIK Hockey J20 på elfte och sista plats och Frölunda i serieledning.

I nästa match möter VIK Hockey J20 Växjö hemma och Frölunda möter SSK J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 24 september 12.00.