David Edstrom.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

David Edstrom skriver rookiekontrakt med Frölunda

ANNONS

David Edstrom har redan NHL-kontrakt med Vegas Golden Knights. Nu har talangen även spelat till sig ett rookiekontrakt med Frölunda.
– Det är en kille vi tror mycket på och det skall bli kul att se honom ta steg framöver, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Under den första perioden i lördagens match mot Leksand loggade Frölundas forwardstalang David Edstrom sin 100:e spelade minut i SHL, varpå han automatiskt kvalificerade sig för att erbjudas ett rookiekontrakt med Göteborgsklubben.

Via sin hemsida meddelar Frölunda att 18-åringen nu tecknat ett kontrakt över säsongen 2024/25 med SHL-klubben.

– David är en talangfull och ödmjuk spelare som jobbar hårt. Det är en kille vi tror mycket på och det skall bli kul att se honom ta steg framöver, säger sportchefen Fredrik Sjöström till sajten.

Det hör inte till vanligheterna att svenska spelare skriver NHL-kontrakt innan de ens har ett rookieavtal i SHL, men faktum är att David Edstrom tecknade sitt NHL-avtal innan han belönades med ett kontrakt hemma i Sverige. 18-åringen draftades i somras av Vegas Golden Knights i förstarundan och skrev i mitten av juli på ett treårigt entry level-kontrakt med NHL-klubben. 


TV: David Edstrom draftad av Vegas

Den här artikeln handlar om: