William Eklund.
Foto: Bildbyrån
NHL

William Eklunds glädjebesked: Redo för spel efter skadan

ANNONS

I våras tvingades William Eklund genomföra en operation för att få bukt på en axeloperation. Lagom till veckans rookieturnering i Las Vegas är den svenske talangen redo för comeback.

Det är San Jose Hockey Nows reporter Sheng Peng som via ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter, rapporterar att William Eklund säger att han numera är återhämtad från sin axeloperation och redo att delta i 2023 års turnering av Rookie Faceoff i Las Vegas.

Eklund opererades i slutet av mars efter att han ådragit sig en axelskada under en match med farmarlaget San Jose Barracuda. I en intervju med Hockeysverige.se i början av augusti berättade Eklund om en sommar som till stora delar handlat om att få axeln i spelbart bruk igen.

– Rehaben har gått enligt plan, eller till och med snabbare än plan. Jag känner mig i riktigt bra form. Jag har varit fullt på is nu i augusti och kommer köra på fram till campen, sade han då.

Den 20-årige forwarden spelade åtta matcher i NHL förra säsongen och producerade tre poäng, där han fick göra sitt första NHL-mål i en hemmamatch mot Columbus Blue Jackets i mitten av mars. I AHL stod Eklund för 41 poäng på 54 matcher.

William Eklund är en av två svenskar som återfinns i San Joses lag till Rookie Faceoff i Las Vegas. Utöver “Lill-Fimpen” finns även målvakten Magnus Chrona med i laget. Sharks inleder turneringen under sena fredagskvällen, svensk tid, med en match mot Los Angeles Kings. Sharks spelar även mot Vegas Golden Knights samt Arizona Coyotes rookies i turneringen som avslutas under natten till tisdag, svensk tid.


TV: Ur arkivet: Sanslös glädje när William Eklund gör sitt första mål i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games