Oliver Kylington och Mikael Backlund.
Foto: Bildbyrån
NHL

Agenten bekräftar: Inga förhandlingar för Mikael Backlund eller Oliver Kylington

ANNONS

Både Mikael Backlund och Oliver Kylington har utgående avtal med Calgary Flames. Inga förhandlingar om nya kontrakt har inletts, berättar agenten JP Barry till TSN.

Det är fler än bara Elias Lindholm som går en oviss framtid till mötes i Calgary. Även landsmännen Mikael Backlund och Oliver Kylington sitter på utgående avtal med NHL-klubben och kan kliva ut på free agent-marknaden nästa sommar.

För TSN berättar svenskarnas representant JP Barry att inga förhandlingar har inletts med Calgary Flames och agenten antyder att det inte heller finns några planer att diskutera spelarna med Flames ledning den närmaste tiden.

I stället är planen att vänta och se hur säsongen ter sig för Flames, innan diskussioner upptas.

– Jag vill bara se vilket håll det här laget är på väg. Jag har bara ex antal år kvar (att spela) och jag vill göra det mesta av det, men jag älskar Calgary. Jag kommer inte bara packa ihop och dra, säger Backlund till TSN.

Spelat hela karriären i Calgary

Mikael Backlund har spelat hela sin NHL-karriär i Calgary, där han har samlat på sig totalt 908 grundseriematcher i klubben och producerat 492 poäng. Förra säsongen var svenskens poängbästa i NHL-karriären, då han producerade 56 poäng (19+37) på 82 matcher för Flames.

Oliver Kylington kom inte till spel alls för Flames förra säsongen på grund av personliga skäl. Säsongen dessförinnan stod han för 31 poäng på 73 matcher för Flames, vilket gjorde honom till lagets tredje poängbästa back bakom Rasmus Andersson och Noah Hanifin.

Utöver de tre svenskarna sitter även spelare som Noah Hanifin och Dillon Dubé på utgående kontrakt med Flames till den kommande säsongen. Efter att ha missat slutspel förra säsongen valde Flames att gå skilda vägar med både general managern Brad Treliving samt huvudtränaren Darryl Sutter. De har i sin tur ersatts av Craig Conroy (general manager) och Ryan Huska (huvudtränare).


TV: Mikael Backlund tar emot King Clancy Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games