Johan Mörnsjö låg bakom ÖIK:s seger.

Mora förlorar genrepet – Östersund tar revansch

Östersund revanscherar sig efter förlusten mot Mora tidigare under försäsongen.
ÖIK vinner nämligen mot dalalaget med 4-3 för att skaffa sig plusstatistik på försäsongen.

När Östersund och Mora möttes i slutet av augusti vann dalalaget med 3-0 – men under tisdagskvällen fick jämtarna revansch.

ÖIK tog ledningen i den första perioden efter mål av nyförvärvet Daniel Öhrn men Mora svarade och kunde kvittera genom Gustav Willman Borvik

I den andra perioden kunde sedan Östersund dra ifrån lite. Henrik Marklund gjorde 2-1 efter en fin passning av Sebastian Benker. Hemmalaget gjorde sedan också 3-1 då Johan Mörnsjö spelade fram till Erik Rainersson som störtade in och utökade ledningen.

Därefter var det Mörnsjös tur att själv bli målskytt. Östersund fick spela powerplay i början av tredje perioden och Mörnsjö kunde då snappa upp en retur och vispa in pucken bakom Andreas Ljunggren för att ta en betryggande 4-1-ledning.

Mora förlorar genrepet

Mora vägrade dock att ge sig. Först reducerade den norske stortalangen Michael Brandsegg-Nygård till 3-2 och i slutet av matchen fick Mora spela sex-mot-fyra då Östersund drog på sig en utvisning samtidigt som Mora tog ut målvakten. Måns Carlsson kunde då styra in pucken för 4-3 med en och en halv minut kvar att spela.

Närmare än så kom däremot inte MIK utan Isak Mantler och Östersund kunde hålla undan för att vinna träningsmatchen.

För Östersund är det deras fjärde seger på sju träningsmatcher. Tidigare har ÖIK vunnit och förlorat varannan match men nu bröts den trenden då klubben nu har två raka segrar på försäsongen. Mora å sin sida avslutar försäsongen med en förlust för totalt tre vinster och fem förluster på åtta träningsmatcher.

Detta var Moras sista träningsmatch innan den allsvenska säsongen börjar nästa vecka. Östersund har däremot en match kvar då de ställs mot Björklöven på torsdag.

Östersund – Mora 4–3 (1-1,2-0,1-2)

Östersund: Daniel Öhrn, Henrik Marklund, Erik Rainersson, Johan Mörnsjö.
Mora: Gustav Willman Borvik, Michael Brandsegg-Nygård, Måns Carlsson.

TV: "Över 52 omgångar har jag svårt att se något annat"