Jennifer Wakefield.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Jennifer Wakefield lämnade MoDo – blir tränare

ANNONS

I våras uppgavs Jennifer Wakefield lämna MoDo för spel i Nordamerika. Nu står det klar att det blir en flytt tillbaka till Kanada – men inte som spelare. Wakefield är klar som assisterande tränare för University of Ottawa.

University of Ottawa meddelar via sin hemsida att den tidigare MoDo-stjärnan Jennifer Wakefield ansluter till universitetsklubben som heltidsanställd assisterande tränare för laget. På hemsidan skriver University of Ottawa att Wakefield nu avslutat sin spelarkarriär.

– Jag är väldigt tacksam för den här fantastiska möjligheten att få vara en del av en institution som ser och firar alla idrottare. Jag ser framemot att börja jobba i jakten på framgång, säger Wakefield.

Wakefield, som vann den interna poängligan i MoDo den gångna säsongen, lämnade SDHL-klubben i somras och kopplades då samman med en flytt till PHF-klubben Toronto Six. Efter att PHF blev uppköpt av PHWPA:s ägare för att bilda den nya proffsligan PWHL gick emellertid den potentiella flytten i stöpet, varpå 34-åringen förblev klubblös under sommaren.

Vunnit OS och VM

På meritlistan har Wakefield ett OS-guld, ett VM-guld, ett OS-silver och fem VM-silver. Hon har även vunnit två SM-guld under sina år i Sverige, då hon blev mästare med både Linköping (2015) och Luleå/MSSK (2018).

Under sina år i Sverige spelade Jennifer Wakefield totalt 167 grundseriematcher i SDHL och producerade 259 poäng. Hon har även spelat herrhockey under sin tid i Sverige, där hon spelat division 3-hockey med IK Guts, Nybro Flames och Skärblacka IF. Hon har även spelat sex matcher med Borås i division 2.


TV: Experterna om Ullmark: "Kan bli en negativ effekt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games