Fred Nilsson skriver kontrakt med Leksand.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Fred Nilsson skriver kontrakt med Leksand

ANNONS

Fred Nilsson har provspelat med Leksand under försäsongen. Nu meddelar Leksand att backen skrivit på ett SHL-kontrakt med klubben.

Det blev ett lyckat provspel för Fred Nilsson i Leksand.

Efter att ha imponerat tillräckligt mycket på lagledningen under försäsongen står det nu klart att backen skriver SHL-kontrakt med klubben.

– Fred har verkligen tagit chansen under denna try out-period och besitter många spännande kvaliteter samtidigt som han dessutom är ung med stor utvecklingspotential. Det vi framför allt fastnat för är Freds rörlighet på skridskorna, hans närkampsspel och noggrannheten i defensiven, säger general managern Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Har spelat SHL-hockey i Skellefteå

Fred Nilsson kom till Leksand tidigare i somras efter att det stod klart att Kristianstad degraderats till Hockeyettan av ekonomiska skäl. 20-åringen har sedan tidigare elva SHL-matcher med Skellefteå på meritlistan.

– Först och främst är jag oerhört glad över att ha skrivit på en förlängning. Jag har fått ett jättebra välkomnande in i laget och organisationen samt att jag trivs väldigt bra med allt runtomkring. Det känns riktigt kul att få vara med nu när serien startar och att få tillhöra Leksands IF den här säsongen, säger Nilsson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/24.


TV: Ifrågasätter målvaktssatsningen: ”Inget stort fan”

Den här artikeln handlar om: