Foto: Bildbyrån
Nyhet

Liam Kirk lämnar Arizona – blir free agent

ANNONS

Liam Kirk var klar för Mora inför säsongen 21/22. En dundersuccé på VM gjorde dock att engelsmannen skrev NHL-kontrakt med Arizona Coyotes istället. Men nu ser forwarden ut att återigen finnas på marknaden.

Efter en kort, men stark, sejour med Hanhals i Hockeyettan valde Mora att skriva kontrakt med Liam Kirk. Engelsmannens succé i VM, med sju mål på sju matcher, förstörde dock den planen.

Istället för spel i Hockeyallsvenskan valde forwarden att skriva NHL-kontrakt med Arizona Coyotes. Där blev det första säsongen bara åtta matcher och tre poäng.

Blir det en återkomst till Sverige?

Under den senaste säsongen var 23-åringen utlånad till Jukurit i Liiga, där han stod för 19 poäng på 25 matcher. Nu har Arizona också valt att sätta britten på “unconditional waivers”, med syfte att bryta samarbetet.

Tidigare har det rapporterats om att Arizona ville låna ut Liam Kirk till tjeckiska Litvinov. Men nu är spelaren fri att söka efter en ny klubb på egen hand. Det återstår att se om det dyker upp någon ny chans i NHL, eller om det är dags att återvända till Europa.


TV: HV71: "Förvånad att det blev han"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games